Herättäjäjuhlien kanavat siirtyvät Seinäjoen vastuulle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlien kanavat siirtyvät Seinäjoen vastuulle

Julkaistu 5.9.2022

 

Ensi kesänä 14.–16.7.2023 pidetään järjestyksessään 129. herättäjäjuhlat Seinäjoella Lakeuden Ristin ympäristössä. Juhlien tunnus Anna toivo huomiseen on Siionin virrestä 165. Juhlajärjestäjinä ovat Herättäjä-Yhdistys ja Seinäjoen seurakunta. Tapahtuman yhteistyökumppanina on lisäksi Seinäjoen kaupunki.

Pitkästä aikaa live-juhlat Etelä-Pohjanmaalla

- Etelä-Pohjanmaalle suunnitellut herättäjäjuhlat on menneet sivu suun koronan takia, joten Seinäjoen juhlien odotukset ovat korkealla, sanoo Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen.

Koronarajoitusten vuoksi kesälle 2020 suunnitellut Kauhavan herättäjäjuhlat siirrettiin vuodella ja niiden tilalla järjestettiin etäherättäjäjuhlat verkossa. Kesällä 2021 Kauhavan juhlat toteutettiin, mutta virtuaalisesti, ilman juhlakansaa. Kesällä 2022 juhlat olivat toisella puolella Suomea Joensuussa.

- Olimme päättyneenä kesänä Joensuussa kertomassa Seinäjoen juhlista, ja monesta suusta kuulimme lupauksen tulla Seinäjoelle, kertoo Seinäjoen herättäjäjuhlien viestintätoimikunnan puheenjohtaja Leena Hautala.

- Jaoimme juhlainfoa sisältävää Juhlaviesti-lehteä noin 7 000 kappaletta. Sitä jaetaan edelleen Seinäjoen seurakunnan tiloissa sekä eri tilaisuuksissa kevääseen saakka.

Hautala kertoo, että kesän 2023 juhlakenttä on aivan kaupungin sydämessä Kirkkopuistossa Lakeuden Ristin takana.

- Kirkon alttarilla on tyhjä risti, ja ristin takana Lakeuden Ristin suunnittelija Alvar Aalto ajatteli olevan paratiisin, eli juhlapaikkana on siis paratiisi, kuvailee Hautala.

Sähköiset kanavat tärkeitä

Herättäjäjuhlien verkkosivut osoitteessa www.herattajajuhlat.fi sekä Facebookin, Instagramin ja YouTuben tilit siirtyvät Seinäjoen juhlajärjestäjien haltuun 5.9.2022.

- Tällä alueella herättäjäjuhlilla on perinteitä. Perinteiden lisäksi juhlat elävät myös ajassa. Viime vuosina juhlien sähköiset kanavat, kuten verkkosivut ja sosiaalinen media, ovat tulleet entistä tärkeämmiksi juhlatunnelman levittäjiksi. Sama toistunee myös tulevilla herättäjäjuhlilla, Kalle Hiltunen toteaa.

Herättäjäjuhlien sosiaalisen median kanavissa seurataan juhlavalmistelujen edistymistä. Leena Hautala kiittääkin Seinäjoen seurakunnan viestinnän työntekijöitä päivitystyöstä.

- Tärkeää on saada seinäjokelaiset ja maakunnan väki innostumaan talkoista juhlien ennakkovalmisteluissa ja juhlien aikana. Talkoisiin, pohjalaisittain ”kökkään” voi ilmoittautua verkkosivuilla ja Juhlaviestissä olevalla lomakkeella.

Seinäjoelle kokoonnutaan kesällä 2023 herättäjäjuhlille jo 17. kerran. Kanta-Seinäjoella juhlia on vietetty 6 kertaa, Ylistarossa 6 kertaa ja Nurmossa 5 kertaa.

Seuraa