Liikenne
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Liikenne 2023

Kuva: Jouko Liikanen

 

 

Seinäjoelle, Etelä-Pohjanmaan keskukseen on helppo tulla joka suunnasta. Kaupunkiin johtavat valtatiet 18 ja 19 sekä kantatie 67. Kaupungin maamerkki Lakeuden Risti näkyy kauas lakeudelle ja varsinainen juhla-alue sijoittuu kirkon viereen Kirkkopuistoon, ”ristin juurelle”. Kirkkokatu välillä Koulukatu – Ruukintie suljetaan 13.–16.7. väliseksi ajaksi.

 

Henkilöautojen pysäköintialueet
Pysäköintialueet sijaitsevat 1–1,2 km etäisyydellä juhla-alueesta, ks. kartta

Pysäköintimaksu on 5 € / päivä. Voit ostaa kerralla useamman päivän pysäköinnin. Maksulla katetaan juhlien järjestelykustannuksia.
Pysäköinnin ennakkomaksu on valitettavasti nyt päättynyt.
Voit maksaa pysäköinnin
- käteisellä tai MobilePayllä (27675) lipunmyyjälle pysäköintialueella
- myös pankkikortilla pysäköintialueilla P1, P3, P4, P5 ja P10 (ravirata), ks. kartta

Jalasjärven ja Peräseinäjoen suunnasta tulevat ohjataan Huhtalantien kautta P1-alueelle Paavolan pellolle, navigaattoriosoite  Huhtalantie 6. Kartta.

Alavuden – Kuortaneen suunnasta tulevat ohjataan Mäki-Hakolan kiertoliittymästä Kivistöntien kautta Huhtalantielle ja edelleen P1-alueelle Paavolan pellolle, navigaattoriosoite Huhtalantie 6. Kartta.

Ylistaron suunnasta päivittäin sekä Lapuan suunnasta perjantaina 14.7 ja sunnuntaina 16.7 tulevat ohjataan Itikanmäeltä Suupohjantien kiertoliittymän ja Jouppilantien kautta Areenan, Jouppilanpellon tai Piilosen pysäköintialueille, alueet P3, P4, P5 ja P7. Navigaattoriosoite Tiedekatu 2. HUOM. Lapuan suunnasta tulevat ohjataan la 15.7 Seinäjoen ravikeskuksen pysäköintialueelle P10, josta on kuljetus juhla-alueelle ja takaisin. Navigaattoriosoite Ravitie 9. Kartta. 

Ilmajoen ja Kurikan suunnasta tulevat ohjataan ns. Rintalan risteyksestä Suupohjantielle, poliisiasema Fallesmannin kiertoliittymästä Jouppilantielle sekä P-alueille P3, P4, P5 ja P7, navigaattoriosoite Tiedekatu 2. Kartta.

Sivun alkuun

 

Juna on erinomainen vaihtoehto juhlamatkaa suunniteltaessa, sillä matka Seinäjoen rautatieasemalta juhla-alueelle on vain noin 300 metriä.

Sivun alkuun

Tilausajobussit
Paikoitus (purku ja lastaus) juhla-alueen tuntumassa Kirkkokadulla ja Koulukadulla, P 13 a ja 13 b. Navigaattoriosoite Kirkkokatu 6 (Alavuden – Kuortaneen suunnasta tuleville Koulukatu 30). Kartta.

Sivun alkuun

 

Invapaikoitus henkilöautoille liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella
Invapaikoitus on Lakeuden puistossa ja Olavi Pihan puistossa juhlakentän välittömässä tuntumassa, navigaattoriosoite Torikatu 2. Alueelle ohjataan myös päivittäiset inva-matkailuautot ja -vaunut, P14. Yöpyjät ohjataan Ala-Kuljunkadun kautta kirkon sisäpihan P-alueelle. Kartta.

 

Sivun alkuun

 

Matkailuvaunut, -autot ja teltat
Alue sijaitsee Seinäjoen uimahallin ympäristössä, ajo-ohje Kirkkokatu–Marttilantie, P 15, navigaattoriosoite Kirkkokatu 15. Alue käytössä to. 13.7 klo 15.00 lähtien (katso majoitus). Kartta.

Sivun alkuun

 

Media
Lakeuden Ristin sisäpiha, os. Ala-Kuljunkatu 2, P16. Kartta.

Sivun alkuun

 

Moottoripyörät
Vanhan kauppaoppilaitoksen pysäköintialue, Koulukatu 41, P8. Kartta.

Sivun alkuun

 

Polkupyörät
Kirkkokadun kevyen liikenteen väylän viheriöllä Lakeuden Ristin kohdalla, tai Seinäjoen lyseon piha-alueella ja Ruukintien risteyksen vaiheilla (merkityt paikat ja polkupyörätelineet). Lähialueen asukkaiden toivotaan tulevan polkupyörällä tai jalan. Kartta.

Sivun alkuun

 

Taksi
Seurakunnan pohjoisen puoleinen P-alue 17, vastapäätä kaupungintaloa, puh. Keskustaksi 0100 849 99. Huomioi opastus. Kartta.

Sivun alkuun