Epätäydellisiä sointuja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Epätäydellisiä sointuja

Ketola-Huttunen_Laine

Susanna Laine ja Terhi Ketola-Huttunen ovat ystäviä Seinäjoen kouluajoilta. (Kuva: Antti Rintala, julkaistu aikaisemmin Kirkko ja kaupunki -lehdessä)

Terhi Ketola-Huttunen (psykoterapeutti, teologi) ja Susanna Laine (näyttelijä, juontaja) ovat kirjoittaneet yhdessä kirjan Epätäydellisen naisen itsetunto. Herättäjäjuhlalauantaina Seinäjoen kaupungintalon valtuustosalissa klo 17 on tarjolla keskustelua ja musiikkia kirjan teemoihin liittyen. Toimittaja Heli Karhumäki haastattelee Terhiä ja Susannaa, Satu Hakanen (musiikkiterapeutti, opettaja) vastaa musiikista.

- Terhi Ketola-Huttunen, olette kaikki Seinäjoelta kotoisin, eli kaupunki on tuttu, mutta entä herättäjäjuhlat? Millaisin fiiliksin olette tulossa?

- Fiilikset on hyvät molemmilla, Sussulla ensimmäinen kerta! Ja tietty hauskaa tulla juuri Seinäjoelle, koska tiedetään, että myös tuttuja tulossa kuuntelemaan!

Pieni kurkistus teidän toteuttamaanne tilaisuuteen ”Epätäydellisiä sointuja ihmisyydestä”, mistä se koostuu?

-Tilaisuudessa puhutaan meidän kirjamme teemoista eli epätäydellisyydestä, itsekriittisestä sisäisestä puheesta. Ja siitä, miten itsemyötätunnon opettelu on välttämätöntä, jos aikoo pysyä psyykkisesti hyvinvoivana.

- Heli haastattelee Susannaa enemmän omien kokemusten kautta ja minä vastailen psykoterapian ja teologian näkökulmasta esim. itsemyötätunnon ja armon sekoituksesta käsin. Sadun kanssa on mietitty sopivat biisit kokonaisuuteen.

Toivo on Seinäjoen herättäjäjuhlien teema. Mitä mieltä olet, voiko itsetuntemuksella vahvistaa toivoa tai kokemusta toivosta?

- Itsetuntemus auttaa toivon löytymisessä, koska usein juuri syvä toivottomuus pitää eri asioissa kohdata. Ja siihen tarvitsee usein itsetuntemusta eli itsetuntoa.

Anna Saaristo