Kuu kiurusta kotiin
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kuu kiurusta kotiin

Histan veisaajat ja Tero Pajunen valmistautuivat herättjäjuhlien konserttiin viikonlopun yhteisellä harjoituksella.

10.7.2023

 

 

Jos haluat kuulla taidokasta georgialaista kurkkulaulua, raikkaasti uudistettuja Siionin virsiä tai niitä yhdessä, lähde perjantaina-iltana Kalevan Navetan Hugo-saliin.

Siellä on käveleväksi lauluksi tituleerattu kansanmuusikko ja musiikkipedagogi Tero Pajunen sekä Histan veisaajien yhteiskonsertti Kuu kiurusta kotiin.

Pajunen ja Histan veisaajat tuntuvat löytäneen yhteisen kaurahalmeen, josta korjatulla sadolla ne täyttävät suomalaisen musiikkiperinteen laarin halukkaiden ravinnoksi. Lopputulos hivelee kuulemma sekä kaurapuuron että kauramaidon ystävien makuhermoja.

Histan veisaajiin kuuluvat Miina ja Tuomas Meurman kertovat, että heidän kuoronsa on aina halunnut uudistua ja uudistaa perinteistä virsilaulua. Tero Pajusen musiikin ja laulujen ilmapiiri sekä niistä avautuvat näkövinkkelit vetosivat kovasti Tuomas Meurmaniin ja yhteisen musiikkilaarin rakentaminen alkoi.   

Meurmanit kehuvat Tero Pajusen virtuoottista ääntä. Harvinaisella lauluäänitekniikallaan Pajunen saa soimaan sekä poikkeuksellinen korkeat että poikkeuksellisen matalat äänet.

-Ukrainan sodan alkaminen teki aiempaakin ajankohtaisemmaksi, että mitä synkeämmät ovat ajat, sitä kirkkaampia ja valoisampia lauluja tarvitaan, Meurman sanoo. Konsertissa etenee haudanvakavuus käsikynkkää ilon, valon, toivon ja rauhan kanssa. 

Meurmanit toivovat, että konsertti loisi toiveikkuutta elämän rikkinäisyyden ja ahdistuksen keskelle. Aina on valoa ja toivoa. Toiveikkuus ulottuu sekä valon että varjon maille.

Perjantaina klo 20 Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Hugo-sali.

Maiju Lemettinen