Siionin virret voivat yllättää
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Siionin virret voivat yllättää

11.7.2023

 

Perjantai-iltana kuullaan Lakeuden Ristissä Etelä-Pohjanmaan neljän herännäiskuoron ja Lakeus-kvartetin yhteiskonsertti. Kuorojen yhteisosuudet johtaa Kimmo Niskala, joka on harjoituttanut kuoroja keväällä viikonloppuleireillä.

-Siionin virsien aarteisto on kivijalka, jolle konsertin ohjelmisto rakennetaan. Konsertissa on siis sitä itseänsä perinteisellä tavalla, mutta uskalletaan raottaa ovea vähän toisenkin laisiin toteutuksiin. Luvassa on yllätyksiä, uskoo Kimmo Niskala.  

Maakunnan herännäiskuoroilla on ollut yhteinen harjoitusviikonloppu jo useana vuotena. Harjoitukset ovat päättyneet yleensä konserttiin. Tänä vuonna yhteiskonsertti soviteltiin herättäjäjuhlien yhteyteen. Kukin neljästä kuorosta esiintyy virren verran myös yksin.

Monet laulajista ovat viihtyneet herännäiskuoroissa vuosikymmeniä. Nurmolainen Kari Maunula sanoo, että Siionin virret ovat tulleet osalle kuorolaisista jo verenperintönä. Kuoroissa nautitaan yhdessäolosta ja ystävien seurasta, mutta ennen kaikkea kauniista Siionin virsistä.

Lakeus-kvartettia ja Lapuan kristillisen opiston kuoroa johtaa Maunu Malkamäki, Untamalan kuoroa Maija Laasala sekä Karhunmäen seudun sekakuoroa ja Seinäjoen HY-kuoroa Paula Pääkkönen.

Konsertti Lakeuden Ristissä perjantaina 14.7. klo 20.

Maiju Lemettinen

 

 

 

 

Tommi Niskala on harjoituttanut maakunnan körttikuoroja useana vuonna. Kuva: Kirkko Helsiongissä