Vuoropuheluista virtaa voimaa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoropuheluista virtaa voimaa

Maire Leppälä (vas.) on valmistellut herättäjäjuhlille runo- ja musiikki-iltaa ohjaamansa runopiirin kanssa. Kuva: Matti Hautalahti.

 

13.7.2023

 

Runo, musiikki tai näyttämötaide ovat itsenään ja yksinäänkin puhuttelevia. Seinäjoen herättäjäjuhlille on valmisteltu monia ohjelmia ja tilaisuuksia, joissa nämä ilmaisumuodot on nivottu yhteen.

Vuoropuhelu rikastuttaa ja täydentää sanottua, kirjoitettua ja sävellettyä. Samalla paikallisten seurakuntalaisten monipuolinen harrastaminen ja osaaminen elävöittää herättäjäjuhlien oheisohjelmien tarjontaa.

Runo- ja musiikki-ilta teemalla Toivo on meille annettu kutsuu perjantai-iltana Törnävän kirkkoon. Maire Leppälä ohjaama runopiiri on sovitellut lausuntaansa gospelband Kajon musiikkiin.

Lauantaina Hyvyyttä on -tilaisuudessa kuullaan Jouko Ikolan runoihin perustuva lausuntataiteilija Timo Kankaisen ja muusikko Antti Purolan monologiesitys. 

Ikolan runotarinoilla tehdään kunniaa hiljaisille arjen taistelijoille. Luterilainen kutsumusajattelu hiljaisena voimana tuo vakautta yhteiskuntaan ja ihmissuhteisiin vielä tänäänkin.

Kankaisen tulkitsemina tarinoista nousee esille itsestään melua pitämättömän kristillisyyden ääni. Ne ovat Ikolan mukaan Jumalan lohduttavaa kuiskausta pelon ja apatian maailmassa.

Perjantaina Törnävän kirkko klo 20. Lauantaina kaupungintalon valtuustosali, Kirkkokatu 6, klo 21 

Maiju Lemettinen 

 

Jouko Ikolan runokirjasta Hyvyyttä on koostettu monologiesitys on lauantai-iltana.