Juhlatalkoot alkoivat
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhlatalkoot alkoivat

Kolmisenkymmentä miestä ja naista kokoontui Seinäjoen seurakuntakeskukseen aloittamaan herättäjäjuhlien talkoita maanantaina 10.7.

  Viikko huipentuu juhliin, jotka alkavat perjantaina veisuilla ja aattoseuroilla. Jo torstaina kokoonnutaan talkooseuroihin.

- Helpottaa, kun päästään tositoimiin, huokaisee juhlien pääsihteeri Anna Saaristo.

Aamupalan nauttimisen jälkeen työnjako aloitettiin Siionin virrellä 165, josta juhlatunnus Anna toivo huomiseen on peräisin. Herättäjäjuhlajärjestäjä Simo Korkalainen hoiti työnjaon: Miehiä Koskenkoravan varastolle lastaamaan tavaroita, osa valmistelemaan vessakontteja jne., osa joutui vielä odottelemaan, että tavarat eri puolilta varastoista saatiin paikalle.

Talkooväki ryhtyi myös rakentamaan juhlatoimistoa, joka on tänä vuonna yhdistetty talkoo-, info-, majoitus- ja kansliatoimisto. Kaikki palvelut saa yhdestä paikasta seurakuntakeskuksen seurakuntasalista.

- Juhlakansliassa ilmoittaudutaan talkoisiin ja jaetaan talkoopaidat, sieltä saa ostaa juhlaoppaita ja sinne saa matkatavarat säilytykseen. Se toimii myös juhlien ajan löytötavaratoimistona, summaa talkootoimikunnan puheenjohtaja Johanna Piuhola.

Simo Korkalainen totesi, että maanantaiaamuksi talkoolaisten määrä oli normaali eli sama kuin yleensä juhlatalkoiden alkaessa.

Eniten väkeä tarvitaan keskiviikkona, jolloin heti aamupalan jälkeen aloitetaan penkkien levittäminen juhlakentälle. Juhlaravintolan pöytiä voidaan rakentaa ennakkoon, mutta levittää ne voidaan Kirkkokadulle vasta torstaina, kun liikenne katkaistaan Ruukintien ja Koulukadun väliltä.

- Onneksi ainakin rakentamisajaksi tälle viikolle on luvattu kaunista säätä - lämmintä, mutta ei liian lämmintä, kiittelee Simo Korkalainen.

Syksyn lehtiä löytyi penkkitukien alta, kun niitä siirrettiin kentälle kurottajalla. Penkkejä tukineen on ollut varastoituna juhlakentän lähellä viime syksystä alkaen.

Kyltti kertoo, mitä palveluita juhlatoimistosta juhlien aikana saa.