Aamukahvi torilla houkuttelee virsien äärelle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Aamukahvi torilla houkuttelee virsien äärelle

11.7.2023

 

Seinäjoen toripaviljongin kupeessa ovat kahvilan pöydät täyttyneet jo ennen yhdeksää aamukahvin ja -auringon nautiskelijoista. Herättäjäjuhlien järjestämä virsituokio tulee kuitenkin useimmille yllätyksenä.

Se on tiedossa, että kaupunki täyttyy viikonloppuna herättäjäjuhlaväestä, mutta oma osallistuminen on haastateltaviksi osuneilla vielä epävarmaa. Periaatteessa juhlilla voisi käväistäkin.

- Tuttavaperhe Savonlinnasta tulee herättäjäjuhlille ja majoittuu meillä. Minun ei ole tullut käytyä herättäjäjuhlilla, eikä oikein muillakaan uskonnollisilla juhlilla, sanoo Antti Kotila.

Kotilan mielikuva körttijuhlista on, että ne ovat aika pitkälle yli 60-vuotiaiden juhlia. Ja mielikuvansa körteistä hän myöntää olevan viime vuosituhannelta: synkeää ja ankaraa porukkaa.

Ossi Haka-Risku kertoo vaikuttuneensa Siionin virsistä, kun Ilmajoen musiikkijuhlilla esitettiin Kolmekymmentä hopearahaa. Tässä körttiläisyyden sisäisiä kiistoja kuvanneessa oopperassa Siionin virsillä oli tärkeä rooli.

- Siionin virret olivat hienoimpia kuulemiani virsiä. Ei tiedä, vaikka lähtisin herättäjäjuhlille nytkin kuuntelemaan niitä, Haka-Risku tuumaa.

Isokyröläinen Marjo Koski on löytänyt hengellisen kotinsa evankelisuudesta, mutta eivät herättäjäjuhlatkaan hänelle outoja ole. Hän on osallistunut muun muassa Ylistaron juhlille.

- Kaikki hengelliset kesäjuhlat ovat tuttuja, tiedä vaikka lähtisin nyt herättäjäjuhlille. Usko on jokaiselle henkilökohtainen asia. Itse tulin uskoon 20 vuotta sitten ja sain mielenrauhan, Koski sanoo.

Torille tuoduille penkeille istahtivat tiistaina myös vasta viikon Seinäjoella asuneet Ibrahim ja Naglaa Elmasry. He muuttivat kaupunkiin Egyptistä. Ibrahim Elmasry asui Seinäjoella parikymmentä vuotta sitten. Tuolloin hän valmensi mimmiliigaa.

Nyt hänen toiveissaan on saada töitä rakennusfirmasta. Vaimo Naglaa suunnittelee käyvänsä ensin suomenkielen kurssin ja hakevansa sitten ravintola-alan töitä.

- Jumala on yksi kaikille. Ei ole esteitä sille, ettemmekö osallistuisi herättäjäjuhlille, Elmasry sanoo.

Maiju Lemettinen

 

 

Toripaviljongilla aamukahveilla veisataan tiistaina, keskiviikkona ja torstaina Siionin virsiä jo kello yhdeksän.

 

Egyptistä vastikään Seinäjoelle muuttaneet Ibrahim ja Naglaa Elmasry voivat osallistua uuden kotikaupunkinsa herättäjäjuhlille.

 

Isokyröläiselle Marjo Koskelle ovat hengelliset kesäjuhlat tuttuja.

 

Ossi Haka-Risku (vas.) ja Antti Kotila miettivät osallistumistaan herättäjäjuhlille. Haka-Riskua kiinnostavat erityisesti Siionin virret.