Aurinkoa, lämmintä, pilvipoutaa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Aurinkoa, lämmintä, pilvipoutaa

12.7.2023

 

Seinäjoen herättäjäjuhlien onnistuminen ei kompastu ainakaan säähän. Luvassa on lämmintä, pilvipoutaa tai kokonaan aurinkoista. Jos pienet sadekuurot juhla-alueelle osuvatkin, sandaalit tuskin edes kastuvat.

Ilmatieteen laitoksella säätä ei povata muurahaisten junnuista vaan tieteellisten sääennustusjärjestelmien avulla. Meteorologi Pinja Rauhamäellä on herättäjäjuhlaväelle hyviä uutisia.

­- Perjantaina on pääasiassa aurinkoista, mutta hajanaista pilvisyyttä saattaa esiintyä. Iltapäivällä voi olla pieniä sadekuuroja. Toisen mallin mukaan perjantai on täysin selkeä ja aurinkoinen. Lämpötila on 22 astetta, Rauhamäki kertoo.

Perjantain ja lauantain välinen yö on myös poutainen.

Lauantaina aamulla tai iltapäivällä juhlakentälle saattaa osua pieniä sadekuuroja, mutta yleisesti lauantai on perjantaita aurinkoisempi ja pilvetön. Lämpöä on saman verran kuin perjantaina, noin 22 astetta.

Herättäjäjuhlien päätöspäivänä sunnuntaina saatetaan hätyytellä hellelukemia, mutta todennäköisempää on, että lämpömittari pysyttelee alle 24 asteessa. Päätösseurojen loppupuolella lännestä päin etenevä yhtenäisempi sadealue osuu myös Seinäjoelle.

Rauhamäki lupailee sään pysyvän poutaisena ja aurinkoisena klo 15-16:een saakka. Kokeneille herättäjäjuhlakävijöille tämä ennustaa puolestaan erittäin ripeästi eteneviä penkkitalkoita. Juhlakentälle ei jäädä kastumaan.

Optimistisimmat juhlavieraat voivat tukeutua Rauhamäen toiseen ennustemalliin. Se ennustaa lämpöä ja pelkkää aurinkoa koko viikonlopuksi.

Sademillit eivät mahdollisista sadekuuroista juuri kohoa, joten pieni piskottelu ei juhlia haittaa. Ukkosiin liittyy aina epävarmuuksia. Jonkinlaisia ukkoskuuroja voi herättäjäjuhlienkin yllä olla, mutta haittaan asti ne eivät riitä.

Lakeuden Ristin kupeeseen Kirkkopuistoon rakennetun juhlakentän reunoilla on varjoisia paikkoja aurinkoa karttaville ja kentän keskiosissa pääsee paistattelemaan auringossa ja lämmössä. Säiden puolesta juhlat ovat kesän huippukohdassa.

Maiju Lemettinen

 

 

Kökkäväki panee penkkejä ojennukseen seurakentälle keskiviikkona. Työn touhussa uurastavat lapualainen Heikki Nikkola (vas.), vaasalainen Olli Autio, jyväskyläläinen Jari Äijänen ja laihialainen Jyrki Leppilahti. Penkkien jalustoja kantaa seinäjokelainen Anssi Kari. Kuva: Jari Karjanmaa

 

Kirkkopuiston juhlakentän reunoilla on suojaa auringon paahteelta, jos se alkaa juhlavierasta kiusata. Kuva: Jari Karjanmaa