Hyvää saarnataan tekojen kautta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Hyvää saarnataan tekojen kautta

13.7.2023

 

Talkooseurapenkille istahti torstai-iltana kaksi tyytyväistä talkoolaista. Sointu-Sisko Parviainen ja Kaija Hautala ovat hakeutuneet herättäjäjuhlien talkootöihin, koska haluavat olla mukana rakentamassa ja järjestämässä yhteisöllistä juhlaa kotikaupungissaan.

- Halusin antaa osani palvelutyöhön, mutta samalla olla juhlavieraana itsekin. Niinpä ilmoittauduin talkoolaisten muonitukseen, sanoo Sointu-Sisko Parviainen.

Hän on tullut keittiölle töihin koko viikon varhain aamulla. Keittiötyöt ovat Parviaiselle mieluisia ja hänen mukaansa keittiöllä on upeaa porukkaa.

- Suuret juhlat tarvitsevat yhteisvastuullisuutta, hän sanoo.

Kaija Hautala on talkootöissä ihan samoilla tuumingeilla.

- Halusin tulla auttamaan ja ilmoittauduin jo varhaisessa vaiheessa talkoolaiseksi. Tiedän kuinka vaikeaa vapaaehtoisten saaminen voi olla, Hautala sanoo.

Hän tuli mielellään nimenomaan herättäjäjuhlien talkoisiin. Hänen vanhempansa olivat ahkeria herättäjäjuhlakävijöitä, eivätkä juhlat täysin vieraita ole hänelle itselleenkään.

- Halusin kokea herättäjäjuhlat myös sisältä päin.

 

Yksikin puuttuva talkoolainen muuttaa juhlia

- Yksikin puuttuva talkoolainen muuttaa näitä juhlia. Jokainen on tärkeä, jokaista tarvitaan, totesi Henna Nortunen talkooseurojen puheessaan.

- Talkootehtäviä ei voi laittaa tärkeysjärjestykseen. Meistä jokainen on yhtä kaukana taivaasta.

Majoitustoimikunnan puheenjohtaja Juhani Hihnala muisteli lapsuutensa ja nuoruutensa herättäjäjuhlia. Ne olivat maatalon kesätöiden keskellä tärkeitä palkintomatkoja.

Hihnala oli tyytyväinen, että juhlakentän alttarille nostettu musta risti maalattiin aamulla valkoiseksi. Kun ristissä on toivo, sen kuvaamisessa musta ei ole osuvin väri.

Musiikkitoimikunnan puheenjohtaja Elina Kalliovalkama pohdiskeli seurapuheessaan Siionin virsien merkitystä ja sisältöä.

- Siionin virret eivät tee rajaa syntisten ja uskovaisten välille. Näiden virsien veisaajat rakastavat myös poissaolevan yhteyteensä. Virsien sanoma laajenee maailmanlaajuiseen vastuuseen, hän totesi.

- Toivo Jumalan lahjana nousee erityisesi esille Siionin virsissä. Ja toivo on se, joka jää viimeiseksi ihmiselle jäljelle.

Herättäjä-Yhdistyksen epävirallinen talkoomestari Alpo Järvi kiittele talkooväkeä eräänlaisesta ennätyksestä.

- En ole tähän päivään mennessä nähnyt, että juhlakenttä rakennetaan neljässä päivässä, hän kiitteli Seinäjoen talkooväkeä.

- Hyvää saarnataan hyvien ihmisten tekojen kautta. Palvelullamme me parhaiten näytämme, mitä me olemme, Järvi totesi.

Maiju Lemettinen

 

 

Talkooseurat täyttivät Seinäjoen ;Kirkkopuiston penkkejä torstai-iltana. Kuva: Heikki Hakanen

 

Sointu-Sisko Parviainen ja Kaija Hautala ilmoittautuivat talkootöihin ilomielin. Kuva: Heikki Hakanen