Ravintolat laittavat parastaan
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ravintolat laittavat parastaan

Kuvateksti: Herättäjäjuhlien ravintolatoimikunnan moniottelijat Asta Asunmaa ja Pirkko Ekoluoma. 

Kuvaaja: Unto Tapio

Julkaistu 14.07.2023

Meininki ravintolapalvelutuotannossa on loistava, olkoonkin että systeemi on uusi. 

- Vaikka juhlat ovat aluillaan, on palvelujen monipuolisuudesta tullut hyvää palautetta, Asta Asunmaa iloitsee. Hän on varinainen herättäjäjuhlien ravintolakonkari.

Hänen mukaansa yhteistyö paikallisten yrittäjien kanssa on ollut sujuvaa. Asta Asunmaa kehuu yrittäjiä omatoimisiksi. Jos ravintolatoimikunta on unohtanut tai ”töpeksinyt”, yrittäjät kysyvät ystävällisesti asiansa perään ja homma hoituu. 

Talkoonaisia on rivissä jo perjantaina liki 100. Vipinää kojuilla on ollut aamuyhdeksästä asti, vaikka virallisesti avaamme perjantaina vasta klo 16.00. Lauantaina asiakasvirtaa purkaa 200 talkoolaista, sunnuntaina  vähän vähemmän.

 

Riisipuuroakin saa

Näillä herättäjäjuhlilla riisipuurotarjoilu sujuu vanhan kaavan mukaan. Annoksia valmistuu noin 2500, saman verran teemme kasvissosekeittoa.

Yrittäjien pöydiltä löytyy herkkuja laidasta laitaan. On BBQ-makuja, muikkuja, lohta, burgereita, piimävelliä ja paljon muuta.

Herättäjäjuhlien ravintolapuolen konkari Asta Asunmaa nimeää ravintolatoimikunnan suvereeniksi bossladyksi Pirkko Ekoluoman

Asunmaan mukaan koko ravintolatoimikunta on hitsautunut parin viime vuoden aikana yhteen. Osa joukosta oli Joensuun juhlilla ”tutkimusmatkalla”.

- Kun periaatteena on, että kaveria ei ravintolapuolellakaan jätetä, ei voi mutta kuin onnistua.

Entäpä bosslady Pirkko Ekoluoman keinot. Hän uskoo, että hänen edesmenneen puolisonsa antama ohje, jonka mukaan on aina otettava rauhallisesti ja  joustoa on löydyttävä, on paras. Jos vastustaa, on etsittävä keinot. Siinä se on lyhykäisyydessään tämän naisen resepti. Ei se siitä parane!

Paula Takala