Kainuusta asuntoautolla veisaamaan Seinäjoelle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kainuusta asuntoautolla veisaamaan Seinäjoelle

Kainuulaiset Marjatta Kemppainen ja Toivo Seppänen ja ovat toisen kerran yhdessä herättäjäjuhlilla.

Julkaistu 14.07.2023

Marjatta Kemppainen ja Toivo Seppänen pysäköivät asuntoautonsa perjantai-iltapäivän paahteessa Alasenkadun varteen vastapäätä Seinäjoen uimahalli- ja urheilutaloa. Pitkä juhlamatka Kainuun Paltamosta venähti, koska navigaattori opasti pariskunnan Seinäjoelle Kokkolan kautta.

– Kymmenen aikaan aamupäivällä lähdimme ja arvioimme, että olisimme päässeet perille tuntia aiemmin kuin lopulta olimme. Kaustisen kautta olisi tullut nelisenkymmentä kilometriä lyhyempi matka, Seppänen selvittää.

– Tuonne koivujen katveeseen olisi ollut mukava päästä, mutta hyvä näinkin. Onneksi talossa on ilmastointi.

Toivo Seppänen kävi ensimmäisen kerran herättäjäjuhlilla kolmekymppisenä vuonna 1977. Silloin juhlat pidettiin Lapinlahdella. Sen jälkeen juhlareissu on jäänyt tekemättä vain kolmena kesänä, Seppänen muistelee.

– Lapinlahdelle lähdin, koska äitini tarvitsi kyydin. Kotona oli pidetty seuroja, joten minulla oli kyllä pohjaa herännäisyydestä, mutta Lapinlahden juhlilla jäin koukkuun.

– Minuun vetosi juhlien ilmapiirin vapaus. Kukaan ei tullut kysymään, milloin olen tullut uskoon tai miksi olen juhlilla.

Marjatta Kemppainen lähti Seppäsen kumppanina ensimmäisen kerran herättäjäjuhlille viime kesänä.

– Tohdin tulla toisenkin kerran. Tämä on samalla kesäretki.

Seinäjoen juhlilta Toivo Seppänen odottaa hyvää ja turvallista yhdessäoloa. Veisuu ja puheet ruokkivat.

– Toivon, että juhlilla kylvettäisiin hengellinen siemen, joka itää. Eihän tänne muuten tultaisi.

Kainuulaisvieraat arvelivat, että pitkän reissupäivän ohjelmaksi riittävät aattoseurat. Ensimmäinen ilta ei ole vielä konsertti-ilta.

– Nyt otetaan välipalaa ja sitten lähdetään seuroihin.

teksti: Elina Koski

kuvat: Heikki Hakanen

Ritva-Liisa ja Kalevi Nevanpää ovat pukeutuneet herättäjäjuhlien kunniaksi körttipukuihin. He ovat tulleet juhlille Lopelta Kanta-Hämeestä. Nevanpäät käyttävät körttipukujaan paitsi herättäjäjuhlilla myös Hämeenlinnan körttikuoron esiintymisissä ja Herättäjä-Yhdistyksen kirkkopyhissä.