Talkooruokalassa kokoontuu talkoolaisten koko kirjo
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Talkooruokalassa kokoontuu talkoolaisten koko kirjo

Julkaistu 15.07.2023

Herättäjäjuhlien ruokajärjestelyt on tänä vuonna hoidettu eri tavalla kuin aiemmin. Pitkään koko juhlien ruokailu järjestettiin talkoovoimin, mutta tänä vuonna ravintolayritykset on ensimmäistä kertaa otettu myymään ruokaa juhlakansalle.

Talkoolaisten ruokailu on kuitenkin edelleen järjestetty perinteisesti talkoovoimin. Seurakuntakeskuksen ruokalaan oli lauantaina muodostunut tungosta, josta joidenkin talkoolaisten mukaan oli jossain kohtaa pitänyt kääntyä takaisin.

– Ihmiset ovat olleet iloisia ja ystävällisiä. Kaikki tervehtivät ja kiittävät lähtiessään, kertoo talkooruokalan talkoolainen Pirkko Kurunsaari.

Kurunsaari on mielissään, sillä ruokaa on riittänyt ja sitä on kehuttu.

– Seinäjoen seurakunta on tehnyt mielestäni hyvät ruoat.

Ruokalaankaan ei ole ollut Kurunsaaren havaintojen mukaan vaikea saada talkoolaisia. Ruokailemassa on käynyt eniten 50–60-vuotiaita talkoolaisia.

– Keittiössä oli yksi tyttö mummonsa kanssa auttamassa. Talkoolaisia on koululaisista eläkeläisiin, Kurunsaari kertoo.

Ruokalassa näkyy talkoolaisten ja heidän tehtäviensä koko kirjo. Jorma Poskiparta, Taru Koski ja Arto Koski ovat olleet kopioimassa CD-levyjä, joille on tallennettu seurapuheita.

– Saamme äänitteet äänentoiston porukalta. 30 minuutin jälkeen ne menevät myyntiin juhlatorille, Arto Koski kertoo.

Juhlavieraat ovat tavanneet kuunnella seurapuheita seurojen jälkeen autossa matkalla kotiin, tai levyjä on annettu lahjaksi niille, ketkä eivät päässeet juhlille. 

Kun ruoat on syöty, CD-talkoolaiset lähtevät kopioimaan päiväseurojen levyjä. Heillä onkin jo vähän kiire taas työn touhuun.

– Kiva, kun talkoolaisilla on oma paikka ruokailulle, Arto Koski sanoo.

teksti ja kuva: Eino Rissanen