Körttikoirat talkoilevat hyvää mieltä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Körttikoirat talkoilevat hyvää mieltä

Borderterrierit Lyyti ja Rymy tekevät oman osuutensa herättäjäjuhlien eteen olemalla rapsuteltavina seurakentän laidalla. Ihailijoita koirakaksikolle riitti välillä jonoksi asti.

kuvaaja: Jarmo Lusa

Julkaistu 16.07.2023

Herättäjäjuhlille on isäntäväkensä kanssa saapunut useampikin koira. Ja mikäpä siinä luojanluomilla seurapenkin alla loikoillessa, kunhan vettä ja varjoa riittää. Ahkeria koiria on juhla-alueella myös talkoolaisina, körttikoirat Lyyti ja Remu pitävät huolen siitä, että koirattomillekin seuravieraille on tarjolla karvaterapiaa. 

Lyyti ja Remu ovat kokeneita talkoolaisia. Lyytille Seinäjoen herättäjäjuhlat ovat peräti kymmenennet ja Rymykin on mukana jo toista kertaa. Talkootyön uranuurtaja, nykyisten talkoolaisten edeltäjä Zani, ehti olla herättäjäjuhlilla 14 kertaa. 

Koirien ohjaaja kertoo, että siitä, kun Zania aikanaan pyydettiin Jyväskylän herättäjäjuhlille, lähti liikkeelle varsinainen lumipalloefekti.

- Meitä pyydettiin taas seuraaville herättäjäjuhlille, ja kun mentiin, niin taas tuli uusi pyyntö. Tästä tuli jokavuotinen perinne.

Ihan mitä tahansa koiria Lyyti ja Rymy eivät ole. Molemmat ovat mukana Karva-Kaverien eläinavusteisessa vapaaehtoistoiminnassa ja vierailevat herättäjäjuhlien välilläkin säännöllisesti rapsuteltavana muun muassa vanhainkodeissa ja erilaisissa tapahtumissa.

- On tärkeää, että koirien soveltuvuus tällaiseen on Karva-Kaverien arvioinnissa arvioitu. Voin luottaa siihen, että nämä varmasti osaavat olla ihmisten kanssa täälläkin.

Ohjaajan näkökulmasta koirien kanssa talkoilu on mahdollisimman hyvä tapa osallistua herättäjäjuhlille. Seurapuheita ja veisuuta on helppo kuunnella koirien kanssa varjossa istuskellessa ja hyvä mieli itselle tulee, paitsi seuroista, myös siitä, miten paljon koirat tuovat iloa muille. 

Lyyti ja Rymy ovat tavattavissa seurakentän laidalla sunnuntainakin. 

Maija Yliaho