Kokemus ja ammattitaito valttia kenttäravintolassa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kokemus ja ammattitaito valttia kenttäravintolassa

Asta Asunmaa tarvitsee Isostakyröstä polkupyörän ja petipaikan.

Julkaistu 5.6.2012 

 

Isonkyrön herättäjäjuhlien pääemäntä Asta Asunmaa on keitetty monessa liemessä. Hän on emännöinyt useita suurtapahtumia, muun muassa Laihian herättäjäjuhlat vuonna 1994, Nurmon juhlat vuonna 2000 ja Seinäjoen juhlat vuonna 2009.

Asunmaa työskentelee ProAgria Etelä-Pohjanmaan kotitalousneuvojana Seinäjoella.

Isonkyrön juhlia konkari odottaa levollisena, vaikka urakka onkin jälleen suuri. Juhlaviikonlopun aikana jaettaneen noin 30 000 ruoka-annosta. Väki muonitetaan talkootyönä, ja kenttäravintolassa uurastaa 450−500 ihmistä.

Perinne voimissaan

Asunmaa luottaa Isonkyrön ravintolatoimikunnan ammattitaitoon ja kokemukseen sekä eteläpohjalaiseen kökkäperinteeseen. Ihmiset ovat tottuneet panemaan itsensä likoon yhteisten ponnistelujen onnistumiseksi.

Pääemäntänä Asunmaa huolehtii siitä, että työt tehdään ajallaan ja tavarakuljetukset saapuvat oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Hän tekee lisätilaukset ja varmistaa, että elintarvikkeita säilytetään oikein.

− Jos kaikki menee hyvin, minun ei tarvitse kuin ajella polkupyörällä edestakaisin juhlakentällä, Asunmaa tuumaa.