Ravintola tarvitsee sadoittain talkoolaisia 2012
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ravintola tarvitsee sadoittain talkoolaisia 2012

Teija Vakkila, Katariina Rinta ja Anna-Maija Arkkola kannustavat ihmisiä muonitustalkoisiin.

Suurin osa kenttäravintolan työvuoroista kestää kuusi tuntia.

Juhlavieraat muonitetaan taivasalla kenttäravintolassa, jonka linjasto on 50 metriä pitkä. Ruokaa saa 20 jakelupisteestä. Juhla-alueelle tulee myös kolme kahviota, invaruokala- ja kahvio sekä grillejä.

Ravintola varautuu tarjoamaan noin 28 000 ruoka-annosta.

Juhlaviikonloppuna kökkään eli talkoisiin tarvitaan noin viisisataa ihmistä. Töitä on ruoanjakelijoille, täydentäjille, siistijöille, makkaranpaistajille ja rahastajille. Ravintolatoimikunnan puheenjohtaja Katariina Rinta kannustaa kökkään myös miehiä, sillä osa tehtävistä on raskaita.

"Miehille on suunnitteilla lämpöastioiden käsittelyä ja kuljetus- ja vedenkeittotehtäviä. Ravintolassa tarvitaan myös teknisiä taitoja."

Kuuden tunnin vuoroja

Katariina Rinta tähdentää, että ravintolakökkään voi tulla, vaikka ei olisi hankkinut hygieniapassia.

"Passi on hyvä asia, mutta kaikki eivät tarvitse sitä."

Suurin osa juhlaravintolan työvuoroista kestää kuusi tuntia. Jokainen talkoolainen hoitaa vain yhtä pestiä. Hygieniasäädösten takia esimerkiksi rahastajat eivät saa koskea lainkaan elintarvikkeisiin tai ruoka-annoksiin.

"Toivomme, että talkoolainen tekisi useita vuoroja, mutta oikein hyvin sopii sekin, että lupautuu vain yhteen vuoroon", Rinta rohkaisee.

"Tärkeintä on nyt ilmoittautua. Järjestämme jokaiselle tehtävän. Perehdytämme kökkäväen ja annamme selvät ohjeet. Kökkä on yhteispeliä."

Yhdistys teki kauppoja

Herättäjä-Yhdistys osti viime syksynä puolustusvoimien huutokaupoista seitsemän soppatykkiä ja neljä alfakeintintä. Ne tuotiin varastoon Isoonkyröön. Tykkejä ja keittimiä joudutaan myös lainaamaan.

Etelä-Pohjanmaan maanpuolustus- ja tukiyhdistys järjestää heinäkuun alussa juhla-alueella soppatykkien käyttökoulutuksen.

Kevään aikana Katariina Rinta toivoo ihmisten etsivän liiveristään vanhat maitokärrynsä ja ilmoittavan niistä. Kärryjä tarvittaisiin juhlaravintolassa.

Ilmoittaudu kökkään

Juhlaravintolatalkoisiin ilmoittaudutaan sähköisesti kotisivuilla. Jos talkoolaisella ei ole tietokonetta eikä internetyhteyttä, hän voi ilmoittautua puhelimitse ravintolan yhdyshenkilöille.

Yhdyshenkilöt

Katariina Rinta, Isokyrö

p. 040 842 3394

katariina.rinta(at)pp.inet.fi

Anne Lyyski, Laihia

p. 040 543 5847

anne.lyyski(at)wippies.fi

Teija Vakkila, Vähäkyrö

p. 045 310 7505

teija.vakkila(at)luukku.com

Pirkko Ekoluoma, Ylistaro

p. 050 538 9699

pirkko.ekoluoma(at)netikka.fi