Juhlakenttätiedote 25.6.2012
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhlakenttätiedote 25.6.2012

Juhlaportin esikuvana Orisbergin kellotapuli

Isonkyrön herättäjäjuhla-alueen rakennustyöt on aloitettu. Talkooväki kokoontui ensimmäiseen käskynjakoon juhannuksen jälkeisenä maanantaiaamuna. Juhlat järjestetään Isonkyrön koulukeskuksen, liikuntahallin ja alakoulun ympäristössä.

Puolitoista viikkoa kestävän rakennuskökän aikana alueella tehdään sähkö-, viemäröinti-, vesijohto- ja äänentoistotöitä. Kentälle tuodaan risti, alttarikaide, puhuja- ja kuorokatokset sekä lipunmyyntimökit. Ruokalan, kahvioiden ja juhlatorin rakenteet kootaan ja juhlaportti pystytetään jo valetuille jalustoilleen.

Lopuksi kentälle levitetään penkkilankut pukkeineen.

Maaseudun värit

Isonkyrön juhla-alueella näkyvät vaikutteet eteläpohjalaisesta rakennusperinteestä ja isokyröläisestä temppeliarkkitehtuurista. Juhla-alueen väreinä ovat perinteiset maaseudun värit: punamulta, valkoinen ja okra.

Perinteisiin on luontevaa tukeutua, sillä Kyrönjoen laaksossa Pohjanmaan maakunnassa sijaitseva Isokyrö on edelleen yksi lakeuden viljavimmista alueista. Isossakyrössä oli kristillinen yhteisö todennäköisesti jo 1200-luvun lopussa.

Juhlakentän vaalean yleisilmeen ja sen keskeiset rakennelmat, juhlaportin ja puhujakorokkeen, on suunnitellut isokyröläissyntyinen arkkitehti Anna-Maija Salo Vaasasta. Salo on osallistunut suunnittelutyöllään juhlatalkoisiin.

C. L. Engel innoittajana

Portti ja puhujakoroke edustavat tyyliltään valkoista temppeliarkkitehtuuria. Suunnittelija sai siihen virikkeen klassisesta kellotapulista, jonka C. L. Engel piirsi 1800-luvulla Isonkyrön Orisbergiin. Siellä on myös Engelin suunnittelema kirkko.

Juhlaportin harjakattoa kannattelee neljä valkoista pylvästä. Päätykolmiossa on juhlien tunnuslause Silmäisi eteen, Jeesus. Porttiaukon yläreuna on hieman yli neljän metrin korkeudessa, ja vieraat kulkevat juhla-alueelle katoksen alta viiden metrin levyistä reittiä pitkin. Juhlien päätyttyä portti siirretään Orisbergiin.

Myös puhujakorokkeen harjakatto on rakennettu valkoisten pylväiden varaan.

Risti ja alttarikaide kierrätetty

Puoliympyrän muotoinen alttarikaide ja kuusi metriä korkea puuristi on kierrätetty Isoonkyröön edellisiltä herättäjäjuhlilta.

Penkit sijoitetaan kentälle puolikaaren muotoon siten, että juhlavieraat katsovat ristiin päin. Kenttäkirkon keskikäytävä johtaa juhlatorilta suoraan kuoriin, alttarille. Penkkiosastoista syntyy kentälle ristikäytävä.

Lipunmyyntirakennuksiksi on nikkaroitu pohjalaistalon näköisiä punaisia mökkejä. Juhlien infopiste sijoitetaan huvimajarakennukseen.

Rakennustyöt on tehty talven ja kevään aikana kökällä eli talkoilla.

Lisätietoja

Mikko Nuuja

kenttäpäällikkö

p. 0400 567 438

Sirkku Rinnekari

pääsihteeri

p. 040 5293 717

Varpu Saari

pääsihteeri

p. 0500 662 396