Krister Koskela
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Krister Koskela

Isonkyrön herättäjäjuhlat

Päiväseurat

lauantai 7.7.2012

Vajaa 50 vuotta sitten Vaasan herättäjäjuhlilla me pikkupojat ja pikkutytöt myimme juhlaoppaita. Näissä opaskirjasissa kerrottiin, missä juhlat ovat, kuka juhlat on järjestänyt ja mitä siellä tapahtuu. Omalta osaltani palvelu-urakka oli päättyä nolosti: Taskussani oli reikä, josta muutamia kolikoita oli tippunut maahan. Lapsen mieli oli hätääntynyt: ei minulla ollut, millä maksaa. Iäkäs täti, joka vastaanotti myyntirahoja, puhui kuitenkin sydämellisesti hymyillen lapselle suloisesti, kiitti päivien uutterasta palveluksesta ja antoi vielä palkkioksi muutaman markan, jotka sain onnellisena viedä kotiin ruokarahan jatkeeksi. Tämä iäkäs rouva oli niitä ihania ihmisiä, joille oli annettu lahja siunaten rakastaa lapsia sisälle Jeesuksen matkaseuraan.

Arvelen, että tänne Isonkyrön herättäjäjuhlille ja radioiden ääreen on kerääntynyt sellaisia Vapahtajamme ystäviä, joilla on taskunpohjatkin rikki, joilla ei ole millä maksaa, ja jotka siksi tarvitsevat elämäänsä Herran johdatusta. Kristus Jeesus on todellinen juhlaopas. Matkamme täällä ajassa, monen ahdistuksen alla, ei ole päämäärätöntä. On tie ja on päämäärä, taivaan riemulliset juhlat. Sanassaan Herramme ilmoittaa itse olevansa tie. Myös heränneen kansan vaellukseen Herra on ihmeellisellä tavalla antanut lahjaksi taivasikävän. On suuri kiitoksen aihe, ettei mikään ole voinut riistää tätä sydämen kaipuuta iankaikkiseen kotiimme.

Ilman Kristusta ei päästä perille. Muistattehan, että Hän itse johti Israelin kansaa erämaassa kohti luvattua maata (2 Moos 13: 17- 22). ”Herra kulki päiväsaikaan pilvipatsaassa heidän edellään näyttäen heille tietä ja yöllä tulipatsaassa valaisten heidän tietään, niin että he saattoivat kulkea sekä päivällä että yöllä. Pilvipatsas oli jatkuvasti kansan edellä päivällä ja tulipatsas yöllä”. 

Minne Vapahtajamme meitä johtaakin, Hän kulkee ensin itse sinne edellä. Taivaallinen kotimme on se luvattu maa, johon hän meitä johtaa. Herra sanoo: ”Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta – enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen.”( Joh. 14:1-4). Hän kulkee edellä sinne, minne Hän sinua johtaa. Joskus hän koettelee, joskus Hän aivan kuin viivyttelisi, mutta ei Herramme tahdo meitä jättää. Asiat eivät mene kenties tahtomallamme tavalla; joskus hän vielä hetkeksi jättää meidät ahdistuksen alle kyselemään tietä ja kerjäämään opastusta Häneltä. Ajallaan Hän auttaa; Hänen hyvä tahtonsa on meille parhaaksi. 

Tänne Isonkyrön lakeuksille on tälle viikonlopulle järjestetty vaivalla ja rakkaudella mieleenpainuvat ja siunausta kantavat juhlat. Sydämellinen kiitos siitä jokaiselle, joka on palvellut ja nähnyt vaivaa. Nämä juhlat ovat muistuttamassa meitä vielä ihanammasta ja riemullisemmasta juhlasta, vielä avarimmilla seuduilla. Niitä juhlia Herra on valmistanut suurella vaivalla ja rakkaudella. Ristin puu on värjäytynyt verenpunaiseksi; Hän on antanut itsensä ristillä ostaen meidät vapaaksi; Hän on raivannut tien kaiken pimeyden, kuoleman pimeydenkin läpi. Hänellä on sinullekin ystävä, joka olet joutunut erämaan murheeseen ja vaivaan, lohdullinen lupaus: Hän tulee juhlaoppaaksesi. Olet Hänelle niin kovin rakas. Hän kulkee edelläsi opastaen ja kantaen perille. Pölyisten housujemme taskutkin ovat rikki, mutta armollinen Kristus kuuluu antavan verellään valkaistut ehjät, puhtaan valkeat vaatteet.

Aivan erityisesti me tahdomme pyytää Sinulta Taivaallinen Isämme armollista siunausta kaikille lapsillemme, että rakkaudessasi varjelisit heidät tässä pyhässä matkasaatossa. Elämänaamussa, kasteveden kimmeltäessä, Sinä olet ottanut heidät omaksesi Jumalan vaeltavaan kansaan. Varjele lapset ja nuoret aina siinä, niin että he saisivat vaeltaa iloiten seurassasi ja päästä kerran riemullisesti helmiportista Sinun silmäisi eteen Jeesus.


pdf liite

Puhe. Lääninrovasti Krister Koskela, Vaasa.