Ohjelmatiedote 3.7.2012
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ohjelmatiedote 3.7.2012

Hevimessu jyrähtää keskiaikaisessa kivikirkossa

Valtakunnalliset herättäjäjuhlat alkavat Isossakyrössä Pohjanmaalla perjantaina 6. heinäkuuta. Juhlien tunnuslauseena on Silmäisi eteen, Jeesus.

Herännäisyys on evankelis-luterilaisen kirkon vanhimpia herätysliikkeitä. Heränneiden eli körttien kesäjuhlaan odotetaan viikonlopun aikana parhaimmillaan 30 000 kävijää.

Herättäjäjuhlien pääohjelmana ovat juhlakentällä pidettävät seurat, vuoroveisuut, raamattutunti ja päätöspäivänä järjestettävä messu. Seurojen aikana juhlilla ei ole muuta ohjelmaa. Juhlakentän ohjelma tulkataan viittomakielelle.

Herättäjä-Yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Hautala pitää juhlapuheen päiväseuroissa lauantaina.

Kaukaisin seurapuhuja on Namibian turvallisuusministeri Nangolo Mbumba. Hän puhuu lähetysseuroissa lauantaina. Pappisliiton puheenjohtaja Eija Nivala puhuu myös lähetysseuroissa. Hän on ensimmäinen nainen Pappisliiton puheenjohtajana. Korpit-sarjakuvan piirtäjä Mika Ijäs pitää puheensa aamuseuroissa sunnuntaina. Ijäs työskentelee nuorisotyönohjaajana Helsingissä.

Kivikirkko soi

Isonkyrön keskiaikaisessa harmaakivikirkossa soivat juhlaviikonloppuna klassinen ja hengellinen musiikki, kansanmusiikki sekä virret erilaisina sovituksina.

Perjantai-iltana kirkossa esitetään tarina- ja musiikkiteos Lakeus, rukous, vapaus – Sinun sukusi tarina. Tarinankertojana on teoksen kirjoittaja, lapualainen Heli Karhumäki. Alavutelaisen Kiharakolmio-yhtyeen soittaman kansanmusiikin rytmit ja sävelet kuvaavat eteläpohjalaisella murteella kerrottujen tarinoiden tunnelmia.

Lauantaina perinteet ja nykyaika kohtaavat väkevästi pyhälle Laurentiukselle omistetussa kivikirkossa. Hevimessun virret on sovitettu metalliin ja raskaaseen musiikkiin. Vaikka hevimessu on erikoismessu, se on tarkoitettu kaikenikäisille ihmisille.

Kamariorkesteri Aholansaari Sinfonietta konsertoi kirkossa myöhään lauantaina. Orkesteria johtaa kapellimestari Jyri Nissilä. Solistina on baritoni Ville Rusanen.

Suviöitä Pukkilansaaressa

Kyrönjoen Pukkilansaaressa järjestetään ohjelmaa erityisesti nuorille. Jokirannasta on saareen lyhyt lossimatka.

Perjantai-iltana saaressa konsertoi Mika Nuorva, joka laulaa muun muassa kiitoslauluja arjesta. Konsertin jälkeen pidetään yöveisuut ja jatketaan yhdessäoloa suviyössä retkeilyhengessä. Yöpiknikillä on saatavissa lämmintä iltapalaa.

Stand up  -koomikko Mikko Vaismaa ja muusikko Juha Tapio kertovat lauantai-iltana tarinoita elämästä. Tapio ei tuo Isoonkyröön bändiään, vaan esiintyy yksin. ”Mies ja kitara on kuningaslaji. Laulaja ei pääse silloin kenenkään taakse piiloon”, hän kertoo.

Myös Tarinoita elämästä -ohjelman jälkeen suviyö saaressa jatkuu piknikillä.

Lapset kersakirkkoon

Lapsille järjestetään perjantai-iltapäivällä kersakirkko, lauantaina veisuut, puuhapisteitä ja perhekonsertti. Kahdessa perhekonsertissa esiintyy Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston nuorisokuoro Lauluflikat Seinäjoelta. Sunnuntaina lapset kokoontuvat pyhäkouluun.

Juhla-alueella on lapsille hiekkalaatikoita ja keinuja, valvottu lastenhoitopaikka sekä vauvala, jossa voi imettää tai syöttää vauvaa ja vaihtaa vaipan.

Körttiradio tuo juhlat kotiin

Herättäjäjuhlien oma radio, Körttiradio, kuuluu internetissä missä päin maailmaa hyvänsä. Kuuntelua varten tulee linkki juhlien kotisivuille osoitteeseen www.h-y.fi/korttiradio. Radio välittää kaiken ohjelman juhlakentältä. Väliajoilla kuullaan musiikkia ja haastatteluja.

Körttiradion lähetysajoista ja kuuluvuudesta saa tietoja juhlien kotisivuilta.

Lisätietoja

Nangolo Mbumba

yhteys Seppo Kalliokosken kautta

p. 040 7743 504

Paula Markko

lapsi- ja nuorisotoimikunnan pj.

p. 040 7082 238

Johanna Yliviitala

ohjelmatoimikunnan pj.

p. 040 7618 062

Elina Koski

tiedotustoimikunnan pj.

p. 045 326 2077