Parempi kuin suunnitelma
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Parempi kuin suunnitelma

Julkaistu 5.7.2012

 

Anna-Maija Salo ryhtyi suunnittelemaan juhlakenttää viime syksynä yhdessä kenttätoimikunnan ja pääsihteerien kanssa. Hän korostaa, että tiimityötä on tehty koko ajan.

- Mikko Nuujalla oli jo valmiina hahmoteltuna perusidea amfiteatterimaisesta kentästä. Halusin liittää siihen sekä isokyröläistä temppeliperinnettä että pohjalaista talonpoikaista rakennusperinnettä, ja niin syntyivät juhlaportti, puhujakoroke ja punaiset ”talot”, joista myydään mm. ruokalippuja, kertoo Anna-Maija Salo.

Hän selventää isokyröläistä temppeliperinnettä: Orisbergissä on Engelin suunnittelema kirkko ja kellotapuli, josta tuli idea juhlaporttiin ja puhujakorokkeeseen, ja keskustan liepeillä on vanha kirkko, jonka vanhimmat osat ovat 1300-luvulta.

- Juhlaportissa oli alkujaan vähän enemmänkin pylväitä, mutta säästösyistä niitä vähennettiin. Piisaa näinkin, naurahtaa Anna-Maija Salo.

Säästetty on muutenkin: Seinäjoen herättäjäjuhlien risti ja alttarikaide ovat maalattuina käytössä jälleen.

Anna-Maija Salo sanoo olleensa iloisesti yllättynyt nähdessään ruiskuhilaat alttarin koristeena: - Pitkäjänteinen on pitänyt olla, kun viime syksynä on säilötty kokonaiset lyhteet – ja pitkäänhän tämä perusidea on ollutkin.

Vaasalaisella arkkitehti Anna-Maija Salolle on oma arkkitehtitoimisto. Hän on syntyisin Isostakyröstä, ja kertoo pitävänsä itseään edelleen ”kyröölääsenä”.

Leena Hautala

Pylväitä oli alunperin enemmänkin , mutta säästösyistä niitä vähennettiin. Piisaa näinkin, esittelee arkkitehti Anna-Maija Salo juhlaporttia. (Kuva: Jukka Kontkanen)