Ruiskuhilaat tervehtivät juhlavieraita
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ruiskuhilaat tervehtivät juhlavieraita

Koristelutiimi halusi ruiskuhilaiden avulla tuoda esiin Isonkyrön omaleimaisuutta viljelypitäjänä. (Kuva: Taisto Hietamäki)

Julkaistu 6.7.2012 

 

Juhlaportilla vieraita vastaanottavat komeat miehenkorkuiset ruiskuhilaat. Samanlaiset kuhilaat seisovat alttarin molemmin puolin sulassa sovussa maitotonkkien kanssa.

Eri puolille juhla-aluetta sijoitelluissa kymmenissä suurissa maitotonkissa kohoavat vuoroin tuoreet rukiit, koivunoksat, lupiinit, puna-apilat ja monet muut luonnonkukat.

Kuuden naisen ydinporukka on muodostanut juhlien koristelu- ja maisemointitiimin. Alusta asti ryhmälle oli selvää, että vilja-alueen ytimessä Isossakyrössä koristelussa käytetään ruista. Viime kesänä juhlakoristeluun tarvittavat rukiit leikattiin sirpillä ja sidottiin lyhteiksi säilytettäviksi talven yli.

- Halusimme tuoda nykyaikaan ripauksen vanhaa aikaa. Päätimme heti, että materiaali hankitaan pääosin luonnosta, tiimivastaava Vuokko Ovaska sanoo.

Luonnonkukkien lisäksi paikalliselta puutarhalta saatiin 500 kukantaimea koristelua varten.

Herättäjäjuhlien kukkaistutuksia voi kuitenkin paitsi katsella myös lukea.

52 hehkuvankeltaisesta samettikukan taimesta sommiteltiin pistekirjoituksella Isonkyrön herättäjäjuhlien tunnuslause ”Silmäisi eteen, Jeesus”.

- Kuuroille on tulkkaus ja liikuntavammaisille esteettömyys. Näkövammaiset halusimme ottaa huomioon muun muassa tällä tavoin, Ovaska kertoo.

Elina Pajunen

Marja Vaismaa ja Vuokko Ovaska ovat olleet ideoimassa ja toteuttamassa kukista sommiteltua pistekirjoitusta ”Silmäisi eteen, Jeesus”. (Kuva: Taisto Hietamäki)