Äänimaisema on valmiina
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Äänimaisema on valmiina

Henri ja Sami Nortunen vastaavat siitä, että seurapuheet kuuluvat. (Kuva: Marita Nissinen)

Julkaistu 6.7.2012

 

 

Ensimmäiset seurat ovat juuri alkamassa juhla-alueella, ja äänentoistokopilla on hieman jännittynyt tunnelma. Talkooseuroissa torstai-iltana tekniikka on kuitenkin testattu ja pieniä säätöjä tehty. Korkeat mastot alttarin vierellä takaavat sen, että jokainen puheen sana ja esiveisuun sävel kuuluvat juhlayleisön korviin. Kaiuttimia pilkistää myös juhlien ruokailualueelta. Juhla-alueen äänentoiston takana on parivaljakko Sami ja Henri Nortunen, isä ja poika, jolle äänimaailma on tuttu jo aiemmilta herättäjäjuhlilta.

- Minä istun täällä pöydän takana ja Henri polkee pyörällä laittamassa puhujille mikrofonit ja kuuntelemassa, että ääni kuuluu, Sami Nortunen hymyilee.

Ylistaron kappeliseurakunnassa nuorisotyönohjaajana toimiva Nortunen on kesälomalla omasta työstään ja lomatöissä Lakeuden Soundin palkkalistalla.  Mukana hän on myös talkoomeiningillä, sillä juhlakentällä hän on aamusta iltaan koko viikonlopun. Herättäjäjuhlien sanojen ja sävelten maailmaa hän on varmistamassa jo neljättä kertaa. Takana ovat Seinäjoen, Kiuruveden ja Oulun juhlat.

- Kolmivuotisen sopimuksen tein juuri  eli mukana olen jatkossakin. Henri saa tästä myös mukavan kesätyön.

Isonkyrön juhlakentälle kaapeleiden vetäminen ja äänentoiston rakentaminen oli helppoa, sillä ympärillä ei ole rakennuksia.  Lakeuden Soundin johtaja Jyrki Keskinen kertoo, että aiemmilla juhlilla ei näin helpolla ole aina päästy.

- Rakennamme äänentoiston myös kirkkoon, liikuntahalliin ja Pukkilansaareen. Ne alkavat olla jo valmiina.

Marita Nissinen

Mastot ja massiiviset kaiuttimet kiidättävät äänet koko juhla-alueelle. (Kuva: Marita Nissinen)