Sanan äärelle ilman esteitä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Sanan äärelle ilman esteitä

 Seinäjokelainen Marketta Haapala pääsi liikkumaan esteettömästi. (Kuva: Jukka Kontkanen)

Julkaistu 6.7.2012

 

 

Juhlille saapuva liikuntarajoitteinen vieras saa tarvittaessa ajaa ajoneuvonsa, myös asuntovaununsa tai –autonsa koulukeskuksen pihaan, josta hänellä on esteetön pääsy juhlakentälle. Alueen eri laidoilla on kaksi pysäköintialuetta, joilta on suunniteltu esteetön kulku juhlakentälle. Näiden alueiden lähellä on kaksi siirrettävää inva-wc:tä, joihin on mahdollista kulkea asfaltoituja väyliä pitkin. Koulukeskuksen sisältä löytyy myös muutama inva-wc, joita ei kuitenkaan ole erityisesti merkitty alueen karttaan.

Juhlakenttä on tasainen ja kovapohjainen eikä siellä ole ojia tai vaikeakulkuisia esteitä. Alueelta tavoitettu äiti kaksostenrattaiden kanssa vahvisti alueen olevan helppokulkuinen lastenrattaiden kanssa liikkuville. Juhlakentälle on helppo tulla ja poistua joka puolelta.

Juhlaravintola on sijoitettu hiekkapohjaiselle kentälle, mutta koulukeskuksen pihassa on ravintola-alue erityisesti pyörätuolia tms. liikkumisen apuvälinettä käyttäville henkilöille, joiden liikkuminen pehmeällä alustalla on vaikeaa.

Kulkureittien yli on jouduttu vetämään sähkö- yms. johtoja. Johdot on suojattu ja kiinnitetty alustaan, joten niiden aiheuttama liikkumisen este on mahdollisimman vähäinen.

Ystävien keskuuteen ja Sanan ääreen on näillä juhlilla hyvin matala kynnys – tai sitä ei ole ollenkaan!

Tarja Myllylahti

Nivalalainen Sirkka-Liisa Järvi osallistuu Isonkyrön juhlille pyörätuolissa. (Kuva: Jukka Kontkanen)