Jaakko Löytyn laulut soivat heleillä tytönäänillä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Jaakko Löytyn laulut soivat heleillä tytönäänillä

Kuva: Lauluflikat

Julkaistu 6.7.2012

 

 

Lauantain perhekonsertit on tarkoitettu kaikenikäisille kuulijoille. Lauluflikkojen johtaja Mervi Laakso lupaa, että konsertissa on hyvä ja reipas meininki.

- Olen yrittänyt valita lapsille sanoituksiltaan sopivia kappaleita. Myös visuaalinen ilme on tärkeä ja uskonkin, että lapset katsovat innokkaasti kuoroa ja bändiä, vaikkeivät kaikkia sanoja ymmärtäisikään.

Kello 12 ja 14.30 pidettävissä konserteissa kuullaan muun muassa laulut Tilkkutäkki, Siunaa koko maailmaa ja Kahden maan kansalainen. Löytyn sävellykset on sovittanut kuorolle Lauluflikkojen varajohtaja ja säestäjä Jaakko Laakso.

Alun perin Lauluflikkojen oli tarkoitus esiintyä herättäjäjuhlilla yhdessä Löytyn kanssa. Kun hän joutui perumaan tulonsa juhlille, kuorolle hankittiin konserttiin uusi bändi ja uudet solistit.

Kaiken kaikkiaan konsertissa kuullaan 13 Löytyn sävellystä. Kumpikin konsertti kestää noin 45 minuuttia.

Herättäjäjuhlilla myydään myös Lauluflikkojen uutta tuplacd:tä, joista toinen levy sisältää live-taltioinnin vuodelta 2009, jolloin Lauluflikat ensimmäisen kerran konsertoi yhdessä Jaakko Löytyn kanssa.

Lauluflikat-kuoro koostuu noin kolmestakymmenestä 12-25-vuotiaasta eteläpohjalaisesta tytöstä.

- Tämä on meille kesän ainut esiintyminen. Syksyllä keikkoja on paljon, ja lokakuussa lähdemme muun muassa Barcelonaan kilpailemaan. Sielläkin yksi kilpailukappaleistamme on Löytyn sävellys, Mervi Laakso kertoo.

Elina Pajunen