Muutamia yösijoja löytyy vielä viime tingan kyselijöille
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Muutamia yösijoja löytyy vielä viime tingan kyselijöille

Yösijan löytäminen viime tingassa ilmoittautuneille nuorille on pitänyt majoitussihteeri Taru Hakalan kiireisenä. (Kuva: Tapio Romppainen)

Julkaistu 6.7.2012

 

 

 

Majoitustoimistossa käy kuhina, kun yhteis- ja kotimajoituksiin saapuvat juhlijat käyvät tiedustelemassa yöpymispaikastaan. Suurin majoittujien ruuhka on perjantai-iltana ja lauantaiaamuna. Matti- ja maijamyöhäisille on vielä jonkin verran paikkoja jäljellä.

- Tilanne voi tosin muuttua nopeastikin, mutta juuri nyt on muutamia paikkoja vapaana niin yhteis- kuin kotimajoituksessakin. Meillä on 500 patjaa hankittuna, jotka saattavat vielä tulla kaikki käyttöön, kertoo majoitussihteeri Taru Hakala.

Suurin osa juhlavieraista on selvittänyt majoituksensa etukäteen, mutta Hakalan mukaan etenkin nuoret usein saapuvat paikalle ilman ennakkoilmoittautumista. Patjapaikan löytäminen jokaiselle nuorelle onkin pitänyt majoitustoimiston väen kiireisenä.

- Nuoria tuli heti alussa enemmän kuin ajattelimme, ja jouduimme siirtämään Pohjankyrön talolle majoittuneet opiskelijat, kuorolaiset ja nuoret talkoolaiset  Valtaalan koululle. Heille suuri kiitos joustamisesta, Hakala toteaa.

Hakala kiittelee myös alueen asukkaiden vieraanvaraisuutta. Kesäkuun aikana Hakalan puhelin soi ahkerasti, kun ihmiset tarjosivat kotiaan yösijaksi juhlavieraille.

Majoitustoimistosta vinkataan yöpyjille, että jos pulahdus altaaseen kuulostaa mukavalta, koulukeskuksen vierestä löytyy uimahalli. Isonkyrön uimahalli on pidentänyt juhlien ajaksi aukioloaikojaan.  

Majoitustoimikunnan puheenjohtaja Mirva Mäki-Rammo on pähkäillyt yöpaikka-asioita jo usean vuoden ajan ennen juhlien alkua.

- Yksi suurimmista haasteista oli se, että Isonkyrön pääkoulut olivat jo juhlaorganisaation käytössä. Onneksi saimme kuitenkin sen verran tiivistettyä organisaation tiloja, että majoituskäyttöön vapautui kuusi koululuokkaa, Mäki-Rammo selvittää.

Majoitustiloja on nyt koulukeskuksen lisäksi Pohjankyrön talolla, Ikolan koululla, Nuppulan päiväkodissa, Kerhotuvalla, Valtaalan koululla ja Seinäjoen Ylistarossa Isokylän koululla.

- Oikein lämmin erityiskiitos myös Helluntaiseurakunnalle, joka luovutti koko temppelinsä meille majoituskäyttöön, Mäki-Rammo kertoo.

Sinikka Torssonen