Kersakirkossa silmäis alla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kersakirkossa silmäis alla

Vuolteenahon perhe aloitti juhlakierroksena kersakirkosta. Vasemmalta Paavo, Lauri, Kalle, Sami ja Heidi. (Kuva: Jussi Unkuri)

Julkaistu 6.7.2012

 

 

Lapsille seikkailu seurakentällä on sellaisenaan elämys, mutta välillä on hyvä istahtaa hetkeksi  ja rauhoittua. Kersakirkko houkutteli perheitä viileään ja tunnelmalliseen pääkirkkoon laulamaan, leikkimään ja kuunteleman iloista sanomaa.

Ylivieskasta herättäjäjuhlille tullut Vuolteenahon perhe aloitti juhlansa kersakirkosta.  Pojat Paavo, Lauri ja Kalle ovat jo kokeneita seurakävijöitä ja isommat pojat saavat kulkea juhla-alueella kahdestaankin.

- Seura-alueelle on mukava eksyillä, pojat tuumaavat hymyillen.

Taskussa olevat kännykät varmistavat, että vanhemmat löytyvät tarvittaessa. Mutta ei tietenkään heti. Muutenhan eksyilyssä ei olisi mitään kivaa.

Kersakirkkoon Vuolteenahon perhe lähti nimenomaan rauhoittumaan. Vanhemmat Heidi ja Sami vakuuttavat, että  rauhoittuminen herättäjäjuhlissa parasta onkin.  Saa istua ja kuunnella.

- Täällä voi olla ihmisten keskellä, nauttia omasta kulttuurista ja käydä oheistapahtumissa, Sami Vuolteenaho kiittelee.

Kersakirkossa lapset vakuuttuivat myös  siitä, että Taivaan Isä on paras ystävä.  Lastenohjaajat Anne Hanka ja Sirpa Kannelmaa opettivat lapsille laululeikin, jossa sai verrytellä niin laululihaksia kuin sormia ja käsiäkin. Isonkyrön seurakunnan kappalainen Eero Holma muistutti, että juhlatunnus, silmäis eteen, on hyvä ohjenuora.

- Se riittää lapsille ja meille kaikille.

Marita Nissinen

Salla Silvennoinen oli kersakirkon pienimpiä kävijöitä. (Kuva: Jussi Unkuri)