Tavoitteena viipyilevä rauhallisuus
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Tavoitteena viipyilevä rauhallisuus

Kuuluttajat Sami Hakkola ja Maria Korvola pitävät kenttäkansan ajan tasalla tulevasta ja luovat omalta osaltaan juhlatunnelmaa. (Kuva: Unto Tapio)

Julkaistu 6.7.2012

 

 

Isokyröläinen Maria Korvola on tottunut käyttämään ääntään. Hän harrastaa näyttelemistä ja laulaa kuoroissa. Silti mikrofoniin tarttuminen Herättäjäjuhlien kuuluttamossa jännitti talkoolaista.

- Sitä ajatteli, että toivottavasti eivät mene senat sakaisin. Pyrin myös siihen, että pysyisin rauhallisena, eikä puhe nopeutuisi loppua kohden. Minulla oli ensimmäisellä kerralla omaa väkeä kentällä ja sain hyvää palautetta siitä, että ääneni kuulosti valoisalta, Korvola kertoo.

Toista kertaa Herättäjäjuhlilla kuuluttajana toimiva jalasjärveläinen Sami Hakkolakin painottaa palautteen merkitystä. Kuuluttamossa kun ei tiedä, miltä oma ääni juhlakentällä kuulostaa.

- Kun esimerkiksi kertoo myytävistä tuotteista, ei sitä voi tehdä helppoheikkimeiningillä. Tavoitteena on enemmänkin sellainen viipyilevän rauhallinen puhe, Hakkola sanoo.

Maria Korvolalle Isonkyrön juhlat ovat ensimmäiset Herättäjäjuhlat. Körttiseuroista hänellä on kuitenkin kokemusta.

- Kun kuulin, että Isoonkyröön tulee Herättäjäjuhlat, tiesin heti, että haluan olla jollakin tavalla mukana. Se on minulle sydämen asia, koska tämä on kotiseutuani ja suvussa on körttitaustaa. Kuuluttamon pesti on ollut oikein mieluinen, jotain aivan uutta ja erilaista, Korvola toteaa.

Kuuluttajien tehtävänä on kertoa juhlaväelle tulevista ohjelmista ja muista ajankohtaisista asioista. Välillä he muistuttavat esimerkiksi veden juonnin tärkeydestä kuumuudessa tai yhteiskuljetuksista, pyytävät siirtämään väärällä paikalla olevan auton ja soittavat itse valitsemaansa musiikkia. Maria Korvola ja Sami Hakkola toteavat, että myös hiljaisia hetkiä on oltava.

- Pyrimme siihen, että ellei mitään täysin akuuttia tule, kaiuttimista ei kuulu mitään 15 minuuttia ennen seuroja. On annettava ihmisille mahdollisuus rauhoittua, Hakkola selvittää.

Sinikka Torssonen