”Uskoa voi ilmaista sanattomasti ”
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

”Uskoa voi ilmaista sanattomasti ”

Julkaistu 6.7.2012

 

 

Veden solina houkuttelee astumaan sisään vihreiden puiden vilvoittavaan varjoon paahteisesta auringonpaisteesta. Helteestä sisälle astuessa elämys on kuin saapuisit keitaalle keskellä erämaata. Virkistävä vesikulaus sammuttaa ruumiin janon ja Elämän Vettä voit nauttia Raamatun lauseen kautta –vaikka pistekirjoituksena.

Vesi, valo ja leipä tulevat kaikkien aistien kautta tutuksi aistihuoneessa.  Leivän tuoksu ja maku antavat aavistuksen Elämän Leivästä ja valo kutsuu kotiin, Elämän Valon loisteeseen. Pistekirjoituksen tunnustelun innoittamana on lupa hakea tuntoaistilleen virikkeitä vaikka kivistä ja kasveista.

Aistihuoneen suunnittelija Marja-Liisa Latvatalo sai mieluisaksi tehtäväkseen aistihuoneen suunnittelun ja rakentamisen.  Alueen yrittäjät ovat lähteneet kiitettävästi mukaan aistihuoneen toteuttamiseen ja  Artturi Kivineva on valikoinut valokuvistaan teemaan sopivia elämyksellisiä luontokuvia.

-Toivon, että sisääntuleva ihminen ilahtuu kokemastaan ja tuntee, että uskoa voi ilmaista myös sanattomasti, kiteyttää aistihuoneen merkityksen suunnittelija Marja-Liisa Latvatalo.

Tarja Myllylahti