Nuori Siion helähtää uudella levyllä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Nuori Siion helähtää uudella levyllä

Herännäisnuorten kuoron jäsenet saivat perjantaina uunituoreen levyn käteensä.  Levyn äänityksestä vastasi alan huippuihin kuuluva äänittäjä Mika Koivusalo. (Kuva: Tiina Nyrhinen)

Julkaistu 6.7.2012

 

 

Samuli Korkalainen paljastaa, mistä ne körtit siihen kuoroon oikein löytyvät.

- Moni on tullut kuoroomme käytyään Aholansaaren rippileirin. Toinen kuoroon houkutteleva  paikka on sitten heränneitten ylioppilaskoti Helsingissä, hän kertoo. 

- Kyllä Siionin virsillä näyttää olevan tulevlaisuutta, nämä sävelet houkuttelevat vuodesta toiseen, hän todistaa. Hänellä on vastuullaan myös valtakunnallisen herännäiskuoron johtaminen ja vielä mieskuoro Veisuuveljet.

Nuorten kuorossa laulaa noin 30 kaksi-kolmikymppistä naista ja miestä, ja kun nuorten kuorosta on kyse, vaihtuvuuskin on suurta. On kuitenkin myös kuoron koko kahdeksanvuotisen olemassaolon ajan mukana pysyneitä konkareita, kuten nurmolaissyntyinen Reetta Ikola ja Mikkelistä lähtöisin oleva Esko Huhta.

- Tämä on yksi osa läpi ikäni ulottuvaa lauluharrastusta, Reetta Ikola kertoo. Hän on mukana myös Histan veisaajissa, jonka tunnelmallisesta konsertista saatiin nauttia viime vuonna Oulun herättäjäjuhlilla.

Huhta ja Ikola pitävät tämän kuoron erityispiirteenä erityisen rentoa meininkiä ja yhteisöllisyyttä. Harjoitukset pidetään joka viikko maanantaisin, ja joka vuosi kierretään keikalla eri puolilla Suomea.

- Joka kolmas vuosi lähdetään ulkomailla asti. Näillä matkoilla porukka hitsautuu aina vähän paremmin yhteen, ja sointikin kehittyy, kun on paljon keikkoja, he miettivät.

Korkalainen kertoo, että kuorolaisten erityiseksi suosikiksi on levyltä noussut vuoden 1701 virsikirjasta peräisin oleva virsi O Herra Jumal' armollinen isä. Sitä lauletaan välillä jopa spontaanisti ulkomuistista.

Herännäisnuorten kuorossa laulamisessa on yksi erityinen piirre: Reetta ja Esko ovat samaa mieltä, että paitsi puhdas kuorolaulaminen, myös sanojen koskettavuus on heille tärkeää.

- Tutut melodiat ovat myös sielun ravintoa.

Kun kysyn Eeron lempivirttä uudelta levyltä, hän vastaa: Ääni huutaa: erämaassa.

- Ai se on se iskän tekemä virsi, Reetta hymyilee. Hän paljastuukin virsirunoilija Jouko Ikolan tyttäreksi!

 

Herännäisnuorten kuoroa ja Oulun körttiopiskelijoiden kuoroa kuullaan lauantaina Isonkyrön pääkirkossa kello 20.30.

Tiina Nyrhinen