Enkelijumppaa aamutuimaan
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Enkelijumppaa aamutuimaan

Anna Hellqvist otti veisuille mukaan rakkaan nallensa. (Kuva: Jussi Unkuri)

Julkaistu 7.7.2012

 

Espoolainen Elina Hellqvist kiittelee, että lapset on perinteisesti otettu herättäjäjuhlilla hyvin huomioon. Lasten veisuut oli 4-vuotiaan Annan ja 6-vuotiaan Ainon ensimmäinen tilaisuus Isonkyrön juhlilla. Perhe saapui juhlille perjantai-iltana ja pystytti oman leirinsä teltta-alueelle.

- Täällä on hyvät leikkipaikat ja lastenhoito. Veisuiden jälkeen vien tytöt hoitoon raamattutunnin ajaksi.

Hellqvistin perheelle herättäjäjuhlista on tullut lasten myötä perheleiri, jolla tavataan myös ystäviä. Elinan ystävillä on samanikäisiä lapsia, joiden kanssa vietetään aikaa yhdessä. Veisuilla tytöt kuulostelivat, että ovatko laulut tuttuja ja osallistuivat innokkaasti leikkeihin.

Lasten veisuilla lapsia laulattivat kanttori Tuija Niemistö ja pastori Tiina Keinänen. Enkelijumpan lisäksi enkeleistä laulettiin monessa muussakin laulussa. Tutut pyhäkoululaulut saivat lyömäsoittimista ja taputuksista iloisen rytmin. Välillä laulun kieli vaihtui arabiaksi, kun sudanilaiset pyhäkoululaiset lauloivat  laulun viisaasta miehestä joka rakensi talonsa kalliolle. Laulu sujui lapsilta myös selvällä suomen kielellä.

­- Pyhäkoululaiset ovat maahanmuuttajia, joita meillä Vaasassa on paljon, Vaasan suomenkielisen seurakunnan kanttori Tuija Niemistö kertoi.

Seurakunnalla on oma työntekijä, joka vastaa maahanmuuttajatyöstä, sillä kaupungissa on runsaasti myös vaihto-opiskelijoita. Tilaisuuksia ja materiaalia on myös englanniksi.

Marita Nissinen

Sudanilaiset pyhäkoululaiset lauloivat suomeksi ja arabiaksi viisaasta miehestä, joka rakensi talonsa kalliolle. (Kuva: Jussi Unkuri)