H-Y:n vuosikokous: Katse kriittisesti menneisyyteen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

H-Y:n vuosikokous: Katse kriittisesti menneisyyteen

H-Y:n edustajat Jukka Hautala ja Simo Juntunen luovuttavat standardit Isonkyrön kunnanjohtaja Eino Toivolalle ja kirkkoherra Artturi Kivinevalle. (Kuva: Mauno Parviainen)

Julkaistu 7.7.2012

 

 
 
 
 

Hautala rohkaisi heränneitä kantamaan vastuuta maailmasta niin ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti kuin kulttuurisesti. Puheenjohtaja puhui kestävästä kehityksestä körttiläisittäin: niin että kyse on ennemmin kestävästä ylläpidosta ja jatkuvasta huolehtimisesta kuin jatkuvasta kasvusta ja kehityksetä.

- Maailmassa huolenpidon työsarkaa riittää, kun suomalainen yhteiskunta ikääntyy ja polarisoituu, ja koko Eurooppa hoippuu taloutensa kanssa. Kapitalistinen järjestelmä voi vahvuudestaan huolimatta osoittautua ihmiskunnalle sudeksi, jos sitä ohjaavat vain ihmisen pidäkkeettömimmät voimat, Hautala sanoi. Kulttuurista kestävää kehitystä Hautala luonnehti herätysliikkeen omimmaksi alueeksi, tässä yhteydessä merkiten jatkuvaa kristillisen tradition uudelleentulkintaa ja ajankohtaistamista kuitenkin uskollisena pysyen sen ytimelle.

Herättäjä-Yhdistyksessä tehdään paraikaa strategiatyötä, Siionin virsien uudistustyötä ja yhdistyksen sääntöuudistusta. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen esitteli valmisteilla olevaa sääntöuudistusta.

Herättäjä-Yhdistys rahoittaa toimintansa pääosin kolehti- ja lahjoitusvaroin. Vapaaehtoistyön merkitys korostuu Herättäjä-Yhdistyksen toiminnassa ja taloudenhoidossa. Yhdistyksen vuosibudjetti on 1,9 milj. euroa ja ulkopuolisten avustusten osuus yhdistyksen toiminnasta oli viime tilikaudella 5 %.

Herättäjä-Yhdistyksen vuoden 2011 tilinpäätöksen tulos oli alijäämäinen 152 106 euroa. Satunnaiset tuotot vaikuttavat merkittäväsi yhdistyksen taloudelliseen tulokseen ja sen vuoksi yhdistykselle ovat tyypillisiä isot tuloksen vaihtelut. Herättäjä-Yhdistyksen omavaraisuusaste on korkea (80 %).

Päätoimikunta

Äänestyksen jälkeen Herättäjä-Yhdistyksen päätoimikuntaan valittiin jatkavina jäseninä ekonomi Pekka Leskelä Espoosta ja toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma Vaasasta, sekä uusina jäseninä toimitusjohtaja Antto Joutsiniemi Oulunsalosta ja pastori Jaakko Linko Lapualta.

Muut päätoimikunnan jäsenet ovat rehtori Jukka Hautala Ylivieskasta, rovasti Aku Keltto Ulvilasta, nuorisotyönohjaaja Mauno Nivala Lahdesta, pastori Taina Manninen Kajaanista, opiskelija Eetu Muilu Helsingistä, toimittaja Marjatta Pulkkinen Kiuruvedeltä, henkilöstöpäällikkö Raili Pursiainen Kuopiosta ja rovasti TT Antti Vanhanen Lappeenrannasta. Päätoimikunta päättää mm. toiminnan päälinjoista ja taloudesta.

Lisätietoja: Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen, p. 050 337 1535, **@** ja Herättäjä-Yhdistyksen puheenjohtaja, rehtori Jukka Hautala, p. 050 344 2796, **@**

   

(Kuva: Mauno Parviainen)