Haapajärvellä odotetaan
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Haapajärvellä odotetaan jo

Juhlatoimikunnan puheenjohtaja Kari Tiirola ja pääsihteeri Esko Muilu ovat hakemassa oppia Haapajärven herättäjäjuhlille kesäksi 2013.

(Kuva: Marita Nissinen)

Julkaistu 7.7.2012

 

Haapajärven herättäjäjuhlien toimikuntien väki on ollut hakemassa oppia Isonkyrön juhlilta. Juhlatoimikunnan puheenjohtaja, lääninrovasti Kari Tiirola ja pääsihteeri Esko Muilu huomasivat heti, että juhla-alueeksi suunniteltu pesäpallostadion ja jäähallin ympäristö jää pieneksi, niin paljon väkeä juhlat houkuttavat.

- Lisäksi tarvitaan viereinen yleisurheilukenttä ja muitakin toimintoja pitää miettiä uudelleen, Muilu arvioi.

- Mutta meillä on varmasti kauneimpia juhla-alueita, hehkuttaa Tiirola Ronkaalan aluetta, jonka rannalta pääsee pulahtamaan välillä vaikka hiekkarannalta jokeen.

- Kaikki on myös lähellä, sillä Ronkaala on aivan keskustassa. Palveluja voi käyttää myös kaupungilla.

Pysäköintitilaa kaupungin keskustassa on niukemmin kuin Isossakyrössä. Parkkialueet tulevat kaupungin ulkopuolelle, josta järjestetään bussikuljetus non-stop –periaatteella. Teltta-alueet saadaan juhla-alueen lähettyville.

Majoitustoimikunta on jo tutkaillut Haapajärven ja naapurikuntien hotellit, mökit ja maatilamajoitukset, jotka tulevat juhlien nettisivuille vielä kesän aikana.  Perhemajoituksia pääsee kyselemään kevättalvella.

- Nettisivuja kannattaa ryhtyä tutkailemaan heti kesälomien jälkeen, Muilu vinkkaa.

Vaikka järjestäjä ei kovin paljon voi vaikuttaa seuraohjelmiin, paikallista väriä juhliin on luvassa. Tiirolan mukaan tulossa on ainakin körttiaiheinen näytelmä ja useita konsertteja.

- Haapajärvellä ollaan myös herännäisyyden ydinalueella Savon ja Pohjanmaan välissä. Sydämellisesti tervetuloa ensi kesän herättäjäjuhlille, Tiirola toivottaa.

Teksti ja kuvat: Marita Nissinen