Lavakoomikko pistää hoksottimet koville
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lavakoomikko pistää hoksottimet koville

Ovisuun puhallin muuttui Mikko Vaismaan käsissä lossirantaan ajavaksi skootteriksi.

(Kuva: Jouko Lassila)

Julkaistu 7.7.2012

 

 

Vaismaa ihastutti yleisönsä välittömällä tilannetajullaan. Nopeasti hän nosti yleisön hyvälle tuulelle loihtimalla pieniä tilannekuvia aina aatamin ajoista nykyiseen rippikouluun saakka. Harmiton ja hyväntuulinen huumori eli tarinoissa niin, ettei kenellekään jäänyt mitään keljua hampaankoloon.

- Isossakyrössä minun ei tarvitse pahemmin jännittää. Olen pienestä pitäen tykännyt kirjoittaa sketsejä ja esiintyä.  Olen kotoisin Kurikasta. Isäni ja hänen isoisänsä ovat lähtöisin Ilmajoelta, joten paikkakaan ei jännitä.

Mikko Vaismaa esiintyy ketään ulos rajaamatta kaikenikäisille. Oli hauska katsella, miten pikkutytöt ja ikänaiset, parrattomat nuoret miehet ja kaiken nähneet  järjestysmiehet rinnan nauroivat Vaismaan soljuvalle tarinaniskennälle.

- Ohjelmani ei ole vain nuorille. Varmaan 60 prosenttia yleisöstä rajautuisi esityksistäni ulos, jos suuntaisin ohjelmani vain nuorille. On kivempaa, kun yleisöä on laidasta laitaan, kertoi Vaismaa.

- Olen humoristi, mutta ei elämäni ole vitsin kertomista vitsin perään. Kotiväkenikin ymmärtää, ettei minun aina pidä olla hauska. Esitykset ovat eri juttu, ja niistä minä nautin.

Lavashownsa höysteeksi Mikko Vaismaa veti mukaan puolenkymmentä satunnaista henkilöä yleisön joukosta. Mukana sattui peruskoulun opettaja, rippikoululainen ja isoinen, aikuinen valokuvaaja ja nuorukainen, josta ei oikein tiennyt, mikä mies tämä on, sekä kesällä naimisiin menevä morsian. Nokkela sananvaihto hersytti naurun yleisöön. 

Haapajärven nuoret, Maria Hyvönen, Annika ja Markku Mäkelä, Maisa Niemi-Korpi, Sari Niemi ja Minna Paananen kävivät esityksen lomassa laulaen toivottamassa nuoret ensi kesän Haapajärven herättäjäjuhlille. Koomikko tarttui tähänkin:

- Huomasin, että nuoret vain kutsuttiin. Monella täällä olleella nyykähti niska; olen liian vanha! Eikös sovita, että 17-vuotiaat ja vanhemmat menevät Haapavedelle ja nuoremmat Haapajärvelle?! Siellä ne ovat vierekkäin Pohjois-Pohjanmaalla.

Koomikko Mikko Vaismaan jälkeen lauteille astui laulaja Juha Tapio akustisen kitaransa kanssa. Hän piti hienon ja mieliinpainuvan konsertin yleisölleen. Pukkilansaaren tilaisuus oli loppuun myyty ja tanssipaikka täysi kuin pistettynä.

 

Jouko Lassila

 

Lisää kuvia Pukkilansaaren illasta

Pukkilansaari oli täynnä väkeä.

Kuva: Joonas Tikkanen