Liikennejärjestelyistä tuli kiitosta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Liikennejärjestelyistä tuli kiitosta

Jarmo Markkula, MPK Pohjanmaa liikenteenohjauskoulutusta.

Kuva: Unto Tapio

Julkaistu 8.7.2012

 

Vilkkaimpana lauantaipäivänä herättäjäjuhlien välittömään läheisyyteen alueelle paikoitettiin noin 3000 autoa.

– Liikenteenohjaukseen on oltu tyytyväisiä, ja paikoitusalueiden sijaintiin myös, ne kun ovat aivan lähellä juhlakenttää, Rinta kertoo.

Paikallisten talkoolaisten lisäksi liikennettä ovat olleet ohjaamassa puolustusvoimien reserviläiset. He pitivät tänä viikonloppuna Isossakyrössä liikenteenohjaus- ja turvallisuuskurssin ja hoitivat siten myös vartiointitehtäviä alueella.

Pellot kestivät tuloliikenteen hyvin, eikä lauantain sade pahemmin pehmentänyt peltoja.

– Kaiken kaikkiaan käytössä oli asuntoautoille ja henkilöautoille lähemmäs 17 000 hehtaaria peltoa, enemmänkin oli vielä reservissä, sillä näillä lakeuksilla tasaisia peltoja riittää.

– Peltoalueet ovat paikallisten maanviljelijöiden talkootyötä juhlien eteen, Rinta huomauttaa. Pellot jätettiin kylvämättä keväällä, ja juhlien jälkeen maanomistajat kyntävät ne omaan laskuunsa.
Henkilöautoliikenteen lisäksi juhlille on kuljetettu väkeä tilauslinja-autoilla, joita joka päivä on ollut toistakymmentä paikoitettuna juhla-alueen läheisyyteen. Myös junilta on Isonkyrön asemalta ollut juhlien organisoima linja-autokyyditys. Myös Ylistaron Alapään majoituspaikasta ja Kalliojärveltä on ollut kuljetus Isoonkyröön.

– Monelle vanhemmalle autoilijalle tämä on ollut hyvä asia, että on voinut jättää oman auton kauemmaksi ja tulla turvallisesti alueelle, Rinta miettii.

Päätösseurojen jälkeen Vaasa liikkuva poliisi on paikalla ohjaamassa ja partioimassa liikennettä. Valtatie 18 pannaan tarvittaessa poikki, etteivät jonot veny liian pitkiksi, Rinta lupaa ja toivottaa kaikille juhlilta lähtijöille hyvää turvallista kotimatkaa.

 

Tiina Nyrhinen

Liikennepäällikkö Jaakko Rinta ja matkailuajoneuvojen leirintävastaava Arto Ranta muistuttavat, että suurkiitos onnistuneista liikennejärjestelyistä kuuluu myös liikennetoimikunnan ja karavaanariyhdistyksen jäsenille. Arto on tehnyt yhdessä Solveig-vaimonsa kanssa karavaanarialueella ympäripyöreitä päiviä keskiviikosta alkaen. (Kuva: Tapio Romppainen)