Haapajärvellä seuraavat herättäjäjuhlat
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Haapajärvellä seuraavat herättäjäjuhlat

Julkaistu 8.7.2012

 

Seuraavat herättäjäjuhlat pidetään Kalajokilaakson Haapajärvellä 5.-7. heinäkuuta 2013. Haapajärvi toivoi juhlia vuodelle 2016, jolloin tulee kuluneeksi 100 vuotta Haapajärven ensimmäisistä juhlista. Haasteeseen päästiin vastaamaan kolme vuotta aiemmin, koska Mikkeli peruutti ensi vuodelle saamansa järjestelyoikeuden.

- On ollut hämmästyttävää kokea se into, millä Haapajärvellä ja sen naapurikunnissa herättäjäjuhlien järjestelyihin on tartuttu. Olemme herännäisyyden ydinalueella ja näihin talkoisiin ihmiset todella haluavat osallistua, kertoo juhlien pääsihteeri Esko Muilu Haapajärveltä.

Pääjuhla-alue on aivan Haapajärven keskustassa Ronkaalan urheilukeskuksessa. Varsinainen juhlakenttä sijaitsee hiekkatekonurmella varustetulla pesäpallostadionilla, järvimäiseksi laajenevan Kalajoen rannassa. Säiden suosiessa paikka on hyvin kaunis.

Urheilukeskukseen kuuluvat jäähalli, iso asfaltoitu piha-alue ja yleisurheilukenttä, joita kaikkia käytetään juhlajärjestelyissä. Urheilukeskuksen naapurina samassa rannassa ovat presidentti K.J. Ståhlbergin lapsuudenkoti, Haapajärven seurakuntatalo ja Kristuksen kirkastumisen kirkko. Hieman ylempänä jokirannassa on Laurikkalan pappila, jonka pihapiirissä on yksi Suomen harvoista lasten kirkoista, Samuelin kirkko, jossa lapset saavat leikkiä erilaisia kirkonmenoja.

Haapajärven juhlien tunnus on Sanasi annoit, joka perustuu Siionin virteen 268. Juhlien tunnuskuva esittää raollaan olevaa kirkon ovea.  Myös se perustuu kyseiseen Siionin virteen. Molempia tunnuksia esitti haapajärvinen Sisko Haaga.

- Juhlatunnus kuvaa sitä, että me seisomme yhdessä taivaan oven edessä. Me anomme yhdessä, että ovi raottuisi meille. Ainoa, joka oven meille voi avata, on Kristus. Olemme yhdessä samalla viivalla tämän oven edessä, eikä kukaan voi kuvitella pääsevänsä toisen edellä tästä ovesta, kertoo Haapajärven herättäjäjuhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja, kirkkoherra Kari Tiirola.

- Juhlatunnuksemme on luonteva jatko tämänvuotiselle Isonkyrön tunnukselle, joka on  Silmäisi eteen, Jeesus.

Lisätiedot: Kari Tiirola, juhlatoimikunnan puheenjohtaja

**@** p. 044 7698 233

Esko Muilu, pääsihteeri

**@**

puh. 040 7339 147