Päivääkään emme vaihtaisi pois
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Päivääkään emme vaihtaisi pois

Julkaistu 8.7.2012

 

Herättäjäjuhlien pääsihteeriksi tai pääsihteereiksi kutsutaan yleensä kaiken kokeneita ja nähneitä, hieman varttuneempia henkilöitä. Isonkyrön juhlajärjestäjät tekivät tässä asiassa raikkaan poikkeuksen. Juhlien pääsihteereiksi kutsuttiin kaksi nuorta perheenäitiä, Sirkku Rinnekari ja Varpu Saari. Sirkku lupautui tehtävään helmikuussa 2010 ja Varpu kutsuttiin Sirkun työpariksi toukokuussa 2011.  

Ainutlaatuinen kokemus

Kun juhlat ovat päättymässä, niin pääsihteerit toteavat yhdestä suusta: Päivääkään en vaihtaisi pois. Kokemus on ollut ainutlaatuinen. Matkan varrella on ollut ylämäkeä ja alamäkeä, mutta kahdentoista toimikunnan kanssa on asioihin aina löydetty hyvät ratkaisut. Meille tämä jakso on tarjonnut erinomaista työkokemusta. Sellaista kokemusta on lähes mahdoton näin lyhyessä ajassa hankkia mistään muusta tehtävästä. Olemme tehneet työtä sisulla ja sydämellä ja yhtä suurella antaumuksella ovat kaikki toimikunnat ja yksityiset talkoolaiset paneutuneet tehtäviinsä.

Herkkiä hetkiä

On ollut hienoa nähdä, kun suunnitelmat ovat konkretisoituneet käytännössä. Kun pääportti tuotiin ja pystytettiin paikalleen, kun verstaissa tehdyt myyntipisteet tuotiin paikoilleen jne. Erityisen herkkä hetki oli ristin pystyttäminen. Halusimme itsekin auttaa pystyttämisessä, heittämällä multaa ristin juurelle ja niin tekivät useat muutkin. Huomasimme, että meillä ja monella muulla silmäkulma kostui. Samoin kävi, kun juhlakansa alkoi saapumaan paikalle ja parkkialueet täyttymään autoista.

Nyt iskee kaipaus ja ikävä

Sirkku ja Varpu toteavat, että nyt kun juhlat päättyvät ja alkaa hiljaisuus, niin mieleen iskee varmasti kaipaus ja ikävä. Tulee ikävä niitä mukavia ihmisiä, toimikuntien jäseniä ja yli tuhatta talkoolaista, joiden kanssa tämä suuri, yhteinen ponnistelu toteutettiin.  Kun valmistelujen aikana tuli monasti mieleen ajatus: Haluaisin nähdä lapseni ja perheeni, niin nyt tämä toive toteutuu. Loma perheen parissa alkaa. Varmaa on kuitenkin, että Isonkyrön herättäjäjuhlat tulevat olemaan eräs kirkas timantti elämämme helminauhassa,  toteavat Sirkku ja Varpu.