Weisuumessun ensiesitys
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Weisuumessun ensiesitys

Haapalastut -kuoro johtajanaan Saara Howe. 

Kuva: Marita Nissinen

Ensi kesänä herättäjäjuhlilla kuultava Weisuumessu sai ensi-esityksensä  perjantai-iltana 9.11. Haapajärven kirkossa osana Urkujuhlien ohjelmistoa.

Uutinen 2013

 

Weisuumessun liturgiat ja virret on hionut esityskuntoon Haapalastut-kuoro. Työtä kuoro on saanut tehdä tosissaan, sillä kaikki virret ja laulut on sovitettu neliäänisiksi. Weisuumessun liturgiatekstit ovat kirjoittaneet Urpo Karjalainen ja Jaakko Löytty. Liturgioiden sävellykset ovat Löytyn käsialaa. Haapalastuja varten säveltäjä teki sävelmiin neliääniset sovitukset.

- Weisuumessu tuli minulle tutuksi jo Oulun herättäjäjuhlilla. Otinkin yhteyttä Jaakko Löyttyyn ja pyysin häneltä sovituksia. Osa niistä valmistui aivan viime tingassa, kuoroa johtava Saara Howekertoo.

Weisuumessu on sananmukaisesti messu eli jumalanpalvelus. Liturgiaosat esittää kuoro sekä "Paavo Ruotsalainen", jonka osuudet messussa luki ja lauloi Niilo Pihlajamaa.

Papin osuudet messussa hoitivat pastori Kaija Tiirola ja kirkkoherra Kari Tiirola. Kirkkoherra kertookin, että messu noudattelee muuten kirkkokäsikirjaa.

Messun kirjoittajat kertovat, että Weisuumessu on tehty Ukko-Paavon hengessä. Paavo Ruotsalaisen kirjeenvaihdosta kootut ajatukset näkyvät niin rukouksissa kuin niihin johdatuksessa.

Haapalastuja säestämässä oli Timo Hannulan soitinyhtye. Löytty sävelsi viime tinkaan myös yhtyeelle oman osuuden ehtoollisen ajaksi, jotta kuorolaiset voivat osallistua ehtoolliselle

 
Teksti ja kuva: Marita Nissinen