Kirja unta ja puheenjuuria etsiville

Kirja unta ja puheenjuuria etsiville

Yöpöytälukemista unta etsiville ja seurapuhujille uusia näkökulmia ihmisen arjesta, arvoista ja yhteiskunnasta. Näitä kaikkea Tapio Seppälä lupaa uusimman kirjansa Sielusta sieluhun lukijalle.

Julkaistu 6.7.2024

Tapio Seppälä lupaa uudessa kirjassaan virikkeitä hartauspuheiden pitäjille ja unen etsijöille. Seppälä uskoo kirjan tulevan tarpeeseen sekä kodeissa että seuratuvissa.

-Ajattelen, että hartauskirjani toimii ajatusten ponnahduslautana puhujille ja teologeille, jos heille tulee puutetta puheiden juurista ja ideoista. Kirja toimii hyvin seurojen alkulukukappaleena.

- Kannatan myös sitä, että kodeissa on ihmisillä yöpöytälukemista. Mun mielestä yöpöydällä pitäisi aina olla rauhoittava hartauskirja, jota voi lukea ennen nukahtamista. Ei haittaa, vaikka se olisi tylsäkin. Mutta eihän tämä nyt tylsä ole, naurahtaa Tapio Seppälä.

Seppälän tapana on ostaa herättäjäjuhlilta edullisia hartauskirjoja ja tutkiskella niistä, mitä isät ovat aikoinaan sanoneet. Väyläkirjojen ja Herättäjän yhteistyönä syntynyt kirja on Seppälän keino jatkaa isien kertomaa uusille sukupolville, ehkä samoista asioista, mutta tuoreemmalla narratiivilla. Monet tarinat liittyvät jollakin tavalla Raamatun kohtiin. Niissä on myös arkeen liittyvää pohdiskelua.

- Kirjan kuvituksessa on höyheniä. Mulla on tällainen oma, hengellinen ajatus, että kun virressä 30, Maa on niin kaunis, enkelit ensin paimenille lausui, niin silloin paimenet, papit, saivat tehtävän. Ja kun kaikilta olioilta, jotka täällä maan päällä kulkee, jää aina jotakin jälkiä, niin enkeleiltä on jäänyt höyheniä.

- Enkelin höyhenet ovat ainetta, mutta toisaalta ne leijuvat. Ne eivät ole tietoa, vaan elämään liittyvää muuta tärkeää ja ne kertovat Jumalan hyvästä tahdosta. Kirja välittää niitä höyheniä, joita minulle on annettu, Seppälä sanoo.

Seppälä on tuottelias ja kantaa ottava puhuja ja kirjoittaja. Sielusta sieluun -kirjassa on 64 lyhyttä pohdintaa ja todellakin tuoreita näkökulmia arkeen ja pyhään sekä nykypäivän ilmiöihin ja ongelmiin. Hän nostaa yhdeksi esimerkiksi kantaaottavasta kirjoituksestaan Muovipussi pois päästä – luvun.

Ei kuulosta todellakaan tylsältä.

 

Maiju Lemettinen