Herättäjä-Yhdistys | Kiuruveden seurakunta | Kiuruveden kaupunki
Sivukartta ja haku | Tekstikoko
Etusivu
Juhlainfo
Ohjelma
Talkoot
Uutiset
Kuvat
Jutut
Kiitosseurat 19. syyskuuta
Kiuruveden juhlista paljon hyvää palautetta
Kiitos herättäjäjuhlista
Herättäjäjuhlia purettiin helteessä
Herättäjäjuhlilla kannettiin huolta lapsista ja nuorista
Rauhalliset ja hyväntuuliset juhlat
Päätösseuroissa sanottua
Juhlakansa on suosinut kasvisruokaa
Perheiden ja nuorten konserteissa mukavasti väkeä
Herännäisvaikuttajien muisto elää vahvana
Sunnuntain aamuseuroissa sanottua
Nettiradion suosio yllätti juhlajärjestäjät
Yöpuari ihastutti
Iltaseuroissa sanottua
Jukka Perko tekee virsistä huittislaisia tulkintoja
Siionin virret ovat osa suomalaista rukousta
Juhlilla myös lauletaan ja soitetaan talkoilla
Lähetysseuroissa sanottua
Herishiiri löysi lapsensa ja aarteet
Körttipaidat välittävät herännäisyyden henkeä
Salmiakki on ykkönen!
Arkipuku on nyt juhlapuku
Päiväseuroissa sanottua
Varjoissakin on valoa lasten työpajoilla
Sepän pajasta eväitä mukaan
Herättäjä-Yhdistyksen silmäterä nuorisotyö
Kansainvälistä työtä kaukana ja naapurissa
Lauantain aamuseuroissa sanottua
Lapset ja veisuut avasivat herättäjäjuhlat
Aattoseuroissa sanottua
Körttikansa juhlii jälleen juurillaan
Juhlat muuttavat Kiuruveden liikennettä
Iltavirsi korkeuksista
Talkooseuroissa sanottua
Helle juhlajärjestäjien haasteena
Ruuvien lajittelua ja tarjottimien pesua
Juhla-alue valmiina - vielä mahtuu talkoisiin
Risti kohosi korkeuksiin
Körttiradio vie juhlat koteihin
Väkimäärä lasketaan yhteisesti sovitulla tavalla
Yleinen liputus herättäjäjuhlien aikana
Porkolan kirjat yhtenä teoksena
Runsas kulttuuriohjelma
Kirjat ja kuvat kertovat
Tenavakirkon pikkuenkelit tuovat valoa varjoihin
Herättäjäjuhla-alueen rakentaminen alkoi
Herättäjäjuhlien liikenne tuo 5000 henkilöautoa
Talkootoimisto Vanhalle Säästöpankille
Alttarin risti sama kuin vuoden 1981 juhlilla
Iisalmessa tarjolla asuntolamajoitusta
Suvaitseva ja tuttu ilmapiiri viehättää
Lisää talkoolaisia ja kotimajoitusta
Körttishaaleja yötä päivää
Kääriäinen yksi puhujista
Reilun kaupan kahvia
Kotimajoituspaikkojen ja talkoolaisten keruu alkaa
Vieraita Nivalasta
Väinö Malmivaaran virsiä
Koti- ja yhteismajoitus Kiuruveden "brändi"
Kangashuivi syrjäyttää kertakäyttömyssyn
Marjakeräys yli odotusten
Körttishaali ihastutti
Juhlat "valtava palapeli"
Kuusi rekkaa Seinäjoelta
Juliste, nettisivut ja Juhlaviesti valmiit
Nimikkoshaali muistoksi
Siionin virret uudistuvat
Juhlatunnus julki
Siionin virsien uudistamisen historia
Tiedotusvälineet
Juhlat mediassa
Seinäjoki ja Oulu
Juhlaviesti
Palaute
Yhteystiedot
Tiemme
Herättäjä-Yhdistys
Kuuntele Körttiradiota
MP3, 128kbps
OGG Vorbis, 128kbps
Katso radiotaajuudet

Kokeile linkkejä! Ne toimivat hiukan eri tavoin eri selaimilla.

Juhlakansa on suosinut kasvisruokaa

Avaa kuva uuteen ikkunaan
Herättäjäjuhlien ravintolatalkoolaisia tyylikkäissä työasuissaan. Kuva: Helena Kantanen.

Herättäjäjuhlien keittiössä Kiuruvedellä on käynyt parin viime päivän ajan melkoinen kuhina. Perjantaina ja lauantaina tarjoillut yli 15000 ruoka-annosta on pitänyt emännät kiireisinä. Suosituimmat ruokalajit ovat olleet yllättäen järvikalakeitto ja kasviskeitto.

– Minulle luomu ja lähiruoka ovat sydämen asia, sanoo ravintolatoimikunnan puheenjohtaja Helena Juntunen.

Se on näkynyt myös juhlien tarjottavissa. Kaikki keitot ovat alusta asti itse tehtyä. Myös raaka-aineet ovat lähialueilta.

Ruokalajessakin näkyy paikallisuus, kun tarjolla on järvikalakeittoa ja nokkosvelliä. Jopa mehut on tehty itse, kun viime syksynä saatiin kiuruvetisiltä lahjoituksena tuhat kiloa marjoja.

Helena Juntunen arvio, että juhlilla tarjotaan noin 27000–28000 ruoka-annosta, kun mukaan lasketaan talkoolaistenkin ruuat. Kalakeittoakin on keitetty 4500 annosta, siis 1500 litraa.

Positiivinen palaute on lämmittänyt Helena Juntusen mieltä.
– Olen tyytyväinen, kun vieraat on saatu tyytyväisiksi. Hyvät juhlat koostuvat monesta pienestä asiasta, ja ruoka on vain yksi niistä. Mutta hyvä ruoka saa hyvälle mielelle, se on tärkeää.

Erityisesti kehuja on tullut lähiruuan suosimisesta ja paikallisista ruokalajeista. Ja vaikka asiat suunnittelisi kuinka hyvin, kaikki ei aina toimi. Lauantaina kahvia joutui välillä jonottamaan pitkään, mutta sunnuntaiksi ongelma on korjattu.

Jos Juntunen alkaisi nyt suunnitella juhlien ravintolatoimintaa, hän vähentäisi ruokalajien määrää. Silloin menekkiäkin olisi helpompi arvioida.

Sanna Krook
11.7.2010

Suurenna tekstiä Oletuskoko Pienennä tekstiä Sivun alkuun tulosta sivu