Keittoa kansalle
Leena Kähkönen ja Aino Harsia huolehtivat lihakeittopadan tarkoin puhtaaksi.
Keittiötalkoolaiset ovat paikalla aamukuudesta iltakymmeneen saakka. Viikonlopun aikana näillä padoilla pyörii arviolta 500–700 työvuoroa
5.7.2013
- Pomot sanoo milloin keitetään, mitä ja kuinka paljon, naurahtaa Seinäjoelta herättäjäjuhlille saapunut keittiötalkoolainen Leena Kähkönen.
– Lämpötilojen kanssa pitää olla tarkka, ettei kuumu yli.
Keittiötalkoolaiset ovat paikalla aamukuudesta iltakymmeneen saakka. Viikonlopun aikana näillä padoilla pyörii arviolta 500–700 työvuoroa. Ja yhteenkin vuoroon tarvitaan paljon väkeä. Ruoan valmistamisen lisäksi töitä riittää myös tiskaamisessa ja puhdistuksessa.
- Hauskaa hommaa tämä on. Tiimityönä tehdään, niin ei yhdelle käy homma liian raskaaksi, sanoo ruokailun vastuuhenkilö Arja Parttimaa.
Kiireisin aika keittiöväellä on arvatenkin lauantaina.
- Lauantaina keskellä päivää tulee ryysis. Niin monilla juhlilla olen ollut, että sen jo tietää, nauraa Kähkönen.
Perjantaina suosituin ruoka on ollut lihakeitto. Sen lisäksi juhlilla tarjolla on myös riisipuuroa, hernekeittoa, kasviskeittoa sekä makaronilaatikkoa.
Teksti ja kuvat: Matleena Marjoniemi
Lihakeiton lisäksi myös makaronilaatikko maistui ruokailijoille perjantaina.