Herättäjäjuhlien vetovastuu Vantaalle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlien vetovastuu Vantaalle

Piispa Irja Askolan mukaan armolla on nyt tilaus

Sotkamon herättäjäjuhlat päättyivät sunnuntaina 5.7. Juhlien vetovastuu siirtyy nyt Vantaalle, jossa herättäjäjuhlat järjestetään ensi kesänä. Juhlatoimikunnan puheenjohtaja, Helsingin piispa Irja Askola uskoo, että kristinuskon ydinsanomalle on tilausta pääkaupunkiseudulla.

– Monikulttuurisella pääkaupunkiseudulla keskustellaan paljon uskonnoista, ne kiinnostavat. Herättäjäjuhlien sanoma nousee kristinuskon ytimestä, armon viestistä. Sillä on nyt tilaus, kert00 piispa Irja Askola kokemuksenaan.

Herättäjäjuhlat ovat kirkon toiseksi suurimman herätysliikkeen herännäisyyden vuotuinen suurtapahtuma, jonne Vantaalla odotetaan 30 000–40 000 kävijää. Herännäisyys eli körttiläisyys on avara yleiskirkollinen liike.

– Tässä armottomuutta ja kilpailua korostavassa maailmassa armon viestillä on yhteiskuntarauhaa edistävä vaikutus. Mikä olisi tärkeämpi viesti kuin se, että sinä kelpaat, olet riittävä sellaisena kuin olet, sanoo piispa.

Askolan mukaan herättäjäjuhlille ei tarvita muuta pääsylippua kuin se, että kaipaa Jumalan armoa.

– Eikä oikeastaan edes sitä, sillä Jumala kaipaa meitä jokaista, vaikka emme omaa kaipuutamme edes tunnistaisi.

– Siksi toivotan kaikki tervetulleeksi ensi kesänä Myyrmäen urheilupuistoon ja juhlakentälle jalkapallostadionille. Juhlille voi tulla ihan uteliaisuudesta. Kyllä siinä joku salaisuus täytyy olla, että tällainen perinne, jossa kymmenettuhannet ihmiset kokoontuvat yhteen veisaamaan ja kuuntelemaan puheita, jatkuu vuosikymmenestä toiseen, Irja Askola rohkaisee.

Vantaan 8.-10.7.2016 pidettävien juhlien tunnus on Kahden maan kansalainen. Se on ote Siionin virrestä, herännäisyyden laulukirjasta. Juhlalogossa näkyy lentokone ja passileima. Nämä sopivat Askolan mukaan Vantaalle ja pääkaupunkiseudulle, jossa on ihmisiä monenlaisista kulttuureista ja maista.

– Juhlatunnus ja juhlalogon passileima viittaavat myös siihen, että olemme kasteessa kutsuttuja taivaan kansalaisiksi. Sitä passia ei tarvitse uusia, kiteyttää Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen, Vantaan juhlien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.

Vantaan juhlien viesti on ajankohtainen myös nykyisessä maailmantilanteessa, sillä se muistuttaa vieraanvaraisuudesta, yhteisöllisyydestä ja vastuusta niin lähellä kuin kaukana asuvia ihmisiä kohtaan.

– Kahden maan kansalaisina meidät on kutsuttu näkemään niin oman maan kuin maailman kärsivät, syrjäytetyt, leimatut ja muukalaiset. Meillä ei ole oikeutta sulkea silmiä epäoikeudenmukaisuudelta, korostaa Askola.

Sotkamolaiset juhlajärjestäjät luovuttivat vantaalaisille ”juhlakapulan” eli keräyslippaan. Se on kopio lippaasta, jolla 1800-luvulla kerättiin rahaa lähetystyölle. Silloiset herännäisyyden johtajat joutuivat rahankeruusta ja seurojen pidosta Kalajoen käräjille.

– Oloissa, jotka olivat varmasti vaikeammat kuin nyt, oli halu auttaa myös kaukana asuvia lähimmäisiä. Tämä on hyvä pitää mielessä, kun kehitysyhteistyöstä leikataan ja autoveroa alennetaan. Kristinuskon mukaan huolenpito muista ihmisistä ei rajaudu vain kotiovelle, korostaa Pöntinen.

Vantaan herättäjuhlien oma verkkosivut avautuivat sunnuntaina: www.herattajajuhlat.fi. Juhlat löytyvät myös sosiaalisesta mediasta. Vantaan tuli kuvapalvelu instagramissa on herättäjäjuhlien historian ensimmäinen.

 

Facebook: Herättäjäjuhlat Vantaalla 2016

Instagram: Herattajajuhlat_Vantaalla

 

Lisätietoja: Vantaan herättäjäjuhlien 2016 järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, kirkkoherra Hannu Pöntinen p. 050 3107577