Tykkikaupalla soppaa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Tykkikaupalla soppaa

Soppatykit porisevat Jussi Tohnin (vas.), Olavi Meriläisen ja Väinö Kujalan valvonnassa.

Kuva: Elina Virkkunen

Juttu lentää soppatykkien kupeessa, kun Olavi Meriläinen, Väinö Kujala ja Jussi Tohni mittailevat keitosten lämpötiloja.

Juttu lentää soppatykkien kupeessa, kun Olavi Meriläinen, Väinö Kujala ja Jussi Tohni mittailevat keitosten lämpötiloja.

Kajaanilainen Olavi Meriläinen on ensimmäistä kertaa soppatykin vartijana. Hän tuli talkoisiin, koska siellä tarvittiin väkeä. Pääsihteeri houkutteli hänet mukaan.

- Täällä kuulee hyviä juttuja, porukka on hyvä ja henki omanlaisensa, kertovat miehet.

Väinö Kujala Isostakyröstä ja Jussi Tohni Alavudelta keittävät soppaa neljättä kertaa. Körttijuhliin osallistuminen on verenperintöä.

Keittotapahtuman ohessa sujuu kulttuurivaihto, kun pohjalaisia ja kainuulaisia murresanoja opetellaan puolin ja toisin.

Keittoja ei hämmennetä kauhalla, vaan ruoat tulevat valmiina pusseissa, jotka kestävät keittämisen.

Härkäruukun, vihannessosekeiton ja riisipuuron keitto suurelle väkimäärälle on tarkkaa puuhaa. Joka erästä otetaan näytteet.

 

Elina Virkkunen

Anna-Liisa Viholainen toteaa härkäruukkupussit kypsiksi.

Kuva: Elina Virkkunen